Tesla Cybertruck περιφέρει το Model Y σε γυάλινη προθήκη

Tesla Cybertruck περιφέρει το Model Y σε γυάλινη προθήκη

Η αμερικανική EV εταιρεία βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να διαφημίσει το Model Y, τονίζοντας το γεγονός ότι κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Model Y

Η Tesla είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που πιστεύει ότι η πληρωμένη διαφήμιση είναι άχρηστη. Τουλάχιστον όταν το προϊόν σου είναι τόσο αξιόλογο που να πουλάει από μόνο του, όπως κάνει το Model Y.

Και πράγματι, με σχεδόν μηδενικές επενδύσεις στη διαφήμιση, το Model Y βρέθηκε στην πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις για το 2023. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά στη γενική κατάταξη.

Τόνωση πατριωτικού φρονήματος των Αμερικανών από τον Elon Musk 

Τώρα, η αμερικανική start-up βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να προωθήσει περαιτέρω τις πωλήσεις του μικρού της crossover.

Model Y

Επέλεξε το πομπώδες κι εντυπωσιακό Cybertruck για να περιφέρει το Model Y σε πολυσύχναστους δρόμους, τονίζοντας μάλιστα την αμερικανική του κατασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Model Y γίνεται διθέσιο επαγγελματικό στη Γαλλία

Οι Αμερικανοί ήταν ανέκαθεν περήφανοι για τη βιομηχανία τους κι ο Elon Musk τούς τονώνει τον εγωισμό. «Το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο κατασκευάζεται στην Αμερική», αναγράφει η διαφημιστική μπανιέρα στη γυάλινη βιτρίνα με το λευκό Model Y.

Model Y

Ήταν προφανώς η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρέθηκε στην πρώτη θέση. Συνολικά, 1,23 εκατομμύρια πελάτες επέλεξαν να προσθέσουν ένα Model Y το 2023 στο προσωπικό τους γκαράζ.

Αυτό σημαίνει ότι το δημοφιλές crossover αποτελεί το 64% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της Tesla. Άφησε πίσω του το RAV4 της Toyota που τερμάτισε δεύτερο με 1,07 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ η Corolla ήταν η προτίμηση 1,01 εκατομμυρίων πελατών.

 

 

Διαφημίζοντας το Model Y, η Tesla χτυπάει τρία τρυγόνια με ένα σμπάρο, αφού η προσοχή του κοινού πηγαίνει στο δημοφιλές Υ, στην αμερικανική κατασκευή του αλλά και στην ικανότητα ρυμούλκησης του Cybertruck. Το γωνιώδες ηλεκτρικό pick-up μπορεί να τραβήξει έως 4.990 kg. Άρα θα μπορούσε άνετα να έχει δύο Model Y εκεί πίσω και να υπάρχουν και ρέστα.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορεί τα Model Y που πωλούνται στην Αμερική να είναι αμερικανικά, αλλά τα αντίστοιχα που πωλούνται στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας κατασκευάζονται στο gigafactory στο Βερολίνο. Εκεί που θα κατασκευάζεται και το επερχόμενο Tesla Model 2.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube