Τέλος στη συνεργασία McLaren με Alonso

Τέλος στη συνεργασία McLaren με Alonso

Mε απόφαση του Ισπανού ολοκληρώνεται ένας πενταετής κύκλος κοινής πορείας.

Σε λήξη της συνεργασίας τους προχώρησαν ο Fernando Alonso και η McLaren μετά από μια πενταετή κοινή πορεία σε Formula1 και στο Indianapolis 500. Η ρήξη- σύμφωνα με πληροφορίες - ήρθε μετά την αποτυχία του Ισπανού να προκριθεί στον αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης.

Η συνεργασία του Alonso με τη McLaren ξεκίνησε το 2015, όταν ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήγε στην ομάδα για να τη βοηθήσει να μπει σε μια νέα πορεία ανάκαμψης.
Ωστόσο κάτι τέτοιο ποτέ δεν κατέστη δυνατό. Στη συνέχεια ο Ισπανός πήρε μέρος στο Indy 500, όπου μηχανικά προβλήματα τον ανάγκασαν να μην ολοκληρώσει την προσπάθειά του. 
Τον Μάιο του 2019, δύο χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή στο Indy 500 και ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την F1, ο Alonso επέστρεψε στον θρυλικό αγώνα των ΗΠΑ. 

H επιστροφή αυτή σημαδεύτηκε από μια παταγώδη αποτυχία, αφού ο Ισπανός είχε ένα άσχημο ατύχημα και στην συνέχεια δεν κατάφερε να προκριθεί στους 33 του αγώνα. 

Κάπως έτσι ο Alonso αποφάσισε να τελειώσει τη συνεργασία του με τη McLaren, με την ομάδα να αποδέχεται την απόφασή του και να δηλώνει ότι ο Fernando θα είναι για πάντα ένα από τα πιο αγαπημένα μέλη της οικογένειάς της. 

Τα μελλοντικά σχέδια του Alonso δεν είναι γνωστά, πάντως για το 2019 δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα αφού ο Ισπανός δεν έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με την Toyota στο WEC μετά τη νίκη του στο Le Mans.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube