Ο Alonso έχασε την ευκαιρία να κυνηγήσει το Triple Crown

Ο Alonso έχασε την ευκαιρία να κυνηγήσει το Triple Crown

Ο Ισπανός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στο grid του Indy 500.

To όνειρο κάθε οδηγού είναι το Triple Crown που έρχεται μετά από νίκη στο Grand Prix του Μονακό, στις 24 ώρες του Le Mans και στα Indy 500.

O Iσπανός παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, ο οποίος στη διάρκεια των δοκιμών τις προηγούμενες μέρες είχε και ένα ατύχημα, είχε τις δύο πρώτες και του έμενε μια νίκη στα Indy 500, όμως δεν κατάφερε να προκριθεί σε μια από τις 33 θέσεις στο grid της εκκίνησης του διάσημου αμερικανικού αγώνα. 

Η διαδικασία του Indy 500 προβλέπει δύο ημέρες κατατακτήριων δοκιμών που γίνονται το Σαββατοκύριακο πριν τον αγώνα. Στη διάρκεια της πρώτης «ξεκαθαρίσουν» οι θέσεις από το 1 έως το 30. Από αυτές οι εννέα πρώτοι διαγωνίζονται για την pole position, ενώ οι θέσεις από την ένατη και πίσω μένουν ως έχουν.

Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις που θα συμπληρώσουν το grid, την Κυριακή έχουμε μια δεύτερη ημέρα κατατακτήριων δοκιμών όπου οι τρεις καλύτεροι προκρίνονται και οι υπόλοιποι μένουν εκτός αγώνα.

Σε αυτήν την ομάδα βρέθηκε και ο Fernando Alonso, ο οποίος όμως απέτυχε για πολύ λίγο να μπει στους 33, αφού έχασε από τον Kyle Kaiser της ομάδας της Juncos, για μόλις  0,030 km/h με τον μέσο όρο των 4 γύρων του Ισπανού να είναι 365,889 km/h.

Λίγο αργότερα ο Alonso έγραψε στο Instagram  πως ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Προσπαθήσαμε – είπε -  να κάνουμε το καλύτερο, ακόμη και σήμερα, με ένα εντελώς διαφορετικό set up και μια άλλη προσέγγιση, αλλά δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι. Ποτέ δεν είναι εύκολο να οδηγήσετε εδώ σε 227 mph... Δοκίμασα το καλύτερό μας αλλά υπήρχαν άνθρωποι που δούλεψαν καλύτερα από εμάς. Η επιτυχία ή οι απογοητεύσεις έρχονται μόνο αν δεχτείτε μεγάλες προκλήσεις. Εμείς τις δεχτήκαμε.

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλη την ομάδα για την υποστήριξή της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A difficult week, no doubts. We tried our best, even today with a completely different set up and approach, 4 laps flat on the throttle but we were not fast enough. It’s never easy to drive around here at 227mph +, and want more speed... We tried our best and we’ve been brave at times, but there were people doing better job than us. Success or disappointments only come if you accept big challenges. We accepted. Thanks to the massive support always here at the speedway and everyone at home. Now full focus on next target ? #indy500

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) στις

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube