Ατύχημα του Alonso στην Ινδιανάπολη [video]

Ατύχημα του Alonso στην Ινδιανάπολη [video]

Δεν ξεκίνησαν καλά τα δοκιμαστικά του Indy 500 για τον Ισπανό, που πάντως βγήκε αλώβητος.

Όλοι προέβλεπαν πως η δεύτερη προσπάθεια του Fernando Alonso να κερδίσει τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης θα ήταν πιο δύσκολη από την πρώτη. Και δυστυχώς οι προβλέψεις δείχνουν να επιβεβαιώνονται.

Ο Ισπανός, που ως γνωστόν κυνηγάει τη νίκη στον θρυλικό αμερικανικό αγώνα για να συμπληρώσει το λεγόμενο Τριπλό Στέμμα –GP Μονακό, 24 Ώρες του Le Mans, Indy 500– έχασε τον έλεγχο της McLaren Dallara-Chevrolet στη Στροφή 3, ακούμπησε τον εξωτερικό τοίχο, αποστρακίστηκε, χτύπησε στον εσωτερικό, διέσχισε ξανά την πίστα και κατέληξε πάλι στον εξωτερικό τοίχο.

Οι δοκιμές διακόπηκαν και ο Alonso διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου διαπιστώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία του. Η McLaren όμως δεν συνέχισε τις δοκιμές αφού έκρινε ότι ήταν προτιμότερο να επισκευάσει το μονοθέσιο αντί να ετοιμάσει το εφεδρικό. Ο Ισπανός είχε μέχρι τότε συμπληρώσει 46 γύρους και είχε κάνει τον 29ο χρόνο στους 36 συμμετέχοντες.

Ταχύτερος όλων ήταν ο πρωταθλητής IndyCar του 2017, Josef Newgarden (Penske Dallara-Chevrolet), με μέση ταχύτητα 368,229 km/h. Ο Αμερικανός ήταν μόλις 0,033 km/h μπροστά από τον Νεοζηλανδό, 5 φορές πρωταθλητή, Scott Dixon (Ganassi Dallara-Honda).

Ατύχημα όπως ο Alonso είχε κι ένας άλλος Ευρωπαίος, ο Σουηδός Felix Rosenqvist, παλιός πολυνίκης στη Formula 3 και πρωταγωνιστής στη Formula E – ευτυχώς κι αυτός χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube