Volkswagen: Οικιακοί φορτιστές από €399

Volkswagen: Οικιακοί φορτιστές από €399

Με δυνατότητα φόρτισης 11kW και έξυπνες λειτουργίες συνδεσιμότητας.

Η Volkswagen παρουσίασε τρία διαφορετικά wallbox για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, τα οποία θα διατεθούν στην αγορά από τα τέλη Νοεμβρίου σε προσιτές τιμές που ξεκινούν από τα €399.

Οι συσκευές επιτρέπουν φόρτιση 11 kW, δηλαδή πέντε φορές ταχύτερη από μια συμβατική οικιακή πρίζα. Αυτό σημαίνει πως το νέο ID.3 στην έκδοση με μπαταρία 58 kWh, χρειάζεται 6 ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Volkswagen ID.3 [video]

VW wallbox

Ο "βασικός" ID. Charger με τιμή €399 έχει με μοντέρνο σχεδιασμό έχει ενσωματωμένο καλώδιο Type 2 και προστασία από βλάβες στο ρεύμα.

Για όσους θέλουν κάτι περισσότερο, ο ID. Charger Connect κοστίζει €599 και έχει επιπλέον δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο του σπιτιού μέσω WLAN, LAN ή προαιρετικά μέσω LTE. Η συνδεσιμότητα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να παρακολουθεί το επίπεδο φόρτισης από το smartphone του, να πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης από απόσταση ενώ δίνει και τη δυνατότητα αναβαθμίσεων του λογισμικού της συσκευής.

Τέλος, ο ID. Charger Pro που κοστίζει €849, είναι η ναυαρχίδα των wallbox της Volkswagen με ενσωματωμένο μετρητή ρεύματος για ακριβή πρόβλεψη του κόστους φόρτισης, επιπλέον όλων των έξυπνων λειτουργιών και της συνδεσιμότητας LTE.

VW ID.3

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, το Volkswagen Group σκοπεύει να κυκλοφορήσει περίπου 70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, τo 50% των φορτίσεων των ηλεκτρικών οχημάτων θα λαμβάνει χώρα στο σπίτι.

Εκτός από τους οικιακούς φορτιστές, η Volkswagen θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες την υπηρεσία We Charge που θα τους δίνει πρόσβαση σε πάνω από 100.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube