Toyota C+ Pod: Μικρό ηλεκτρικό πόλης με αυτονομία 150km

Toyota C+ Pod: Μικρό ηλεκτρικό πόλης με αυτονομία 150km

Η Toyota παρουσίασε το C+ Pod με 150 km αυτονομία και κόστος €13.058!

Η Toyota παρουσίασε ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που προς το παρόν θα διατεθεί αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά και ακούει στο όνομα C+ Pod. Η Toyota μιλά αρχικά για ένα περιορισμένο λανσάρισμα που απευθύνεται σε εταιρείες, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς που ενδιαφέρονται να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση.

toyo

Το Toyota C+ Pod είναι διθέσιο με την τιμή του να ξεκινά από τα €13.058. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα μικρής ισχύος (2,6 KW) και ροπής (56 Nm). Η αυτονομία του αγγίζει τα 150 km, χάρη στη μπαταρία των 9 KWh (51Ah – 177,6V). Η φόρτιση γίνεται από οικιακή πρίζα (100/200VAC) που είναι συμβατή με το παρεχόμενο καλώδιο, αλλά και στα συνολικά 4.200 σημεία φόρτισης της Toyota σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, το Toyota C+ Pod διαθέτει ειδική έξοδο 1.500 W από την οποία μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια οικιακές συσκευές σε περίπτωση ανάγκης. 

toyot

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Toyota C+ Pod έχει όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας επιβατών και πεζών, αλλά και προηγμένα συστήματα όπως Pre-collision Safety System, Parking Assist κ.λπ. Θα είναι διαθέσιμο σε Cyan Metallic και Orange Metallic χρώματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube