Τι λάστιχα φοράει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Maserati;

Τι λάστιχα φοράει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Maserati;

Η νέα, 100% ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore εξοπλίστηκε με - κατά παραγγελία - ανεπτυγμένα ελαστικά Bridgestone Potenza Sport ENLITEN 20”, τη ναυαρχίδα των ελαστικών υπέρ υψηλών επιδόσεων της Bridgestone.

Maserati Grecale Folgore

Τα λάστιχα της Bridgestone που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη Maserati Grecale Folgore, επεκτείνουν το εύρος οδήγησης των EV, ενώ προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις στο πεδίο του χειρισμού σε δύσκολες συνθήκες τόσο σε στεγνές όσο και σε βρεγμένες επιφάνειες.

Η Bridgestone, παγκόσμιος ηγέτης στα premium λάστιχα και στις λύσεις βιώσιμης μετακίνησης, επιλέχθηκε από τη Maserati για την εξέλιξη των κατά παραγγελία ελαστικών για 20άρα ζάντα για το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV της φίρμας, τη Maserati Grecale Folgore.

Με κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο, το Bridgestone Potenza Sport Enliten είναι το λάστιχο εργοστασιακής τοποθέτησης για τη Maserati Grecale Folgore

Maserati Grecale Folgore

Ύστερα από τη συνεργασία για τον εξοπλισμό των δύο σούπερκαρ Maserati MC20 και Maserati Grecale, η Maserati αναζήτησε εκ νέου τον μακροχρόνιο συνεργάτη της για την εξ΄έλιξη ενός ελαστικού που θα μπορούσε να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του πρώτου ηλεκτρικού SUV της φίρμας. Η Bridgestone ανταποκρίθηκε με τα ειδικά εξελιγμένα για την περίπτωση λάστιχα Bridgestone Potenza Sport Enliten, τα premium ελαστικά της υπέρ-υψηλών επιδόσεων.

Με κορυφαίες επιδόσεις στο στεγνό και εξαιρετική απόδοση στο βρεγμένο, το Bridgestone Potenza Sport Enliten σχεδιάστηκε ειδικά με σκοπό ο οδηγός της Maserati Grecale Folgore να διατηρεί τον έλεγχο με ανώτερες επιδόσεις στον χειρισμό σε δύσκολες συνθήκες τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο.

Τα Bridgestone Potenza Sport Enliten ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες της Maserati Grecale Folgore και ενισχύουν τις επιδόσεις της, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας Enliten, της καινοτόμου προσέγγισης της Bridgestone στην εξέλιξη ελαστικών. Αυτός ο συνδυασμός πολλαπλών τεχνολογιών αιχμής παρέχει μέγιστη ασφάλεια και εξαιρετική απόδοση στους οδηγούς της Maserati Grecale Folgore και παράλληλα βελτιώνει τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας του ελαστικού.

Bridgestone Potenza

Παράλληλα με μια επιτυχημένη, μακροχρόνια συνεργασία, οι Bridgestone και Maserati μοιράζονται επίσης την ισχυρή τους δέσμευση για την ηλεκτροκίνηση. Το Bridgestone που εξελίχτηκε ειδικά για τη νέα Maserati Grecale Folgore προσφέρει πολύ χαμηλό επίπεδο αντίστασης κύλισης – επιτυγχάνοντας την καλύτερη διαβάθμιση «A» της ευρωπαϊκής ετικέτας στην κατηγορία για να επεκτείνει την αυτονομία των 500 km της Maserati Grecale Folgore.

Με μία πλήρως ενσωματωμένη προσέγγιση, η Bridgestone επενδύει για να καταστήσει την ηλεκτρική μετακίνηση πιο αποτελεσματική και προσβάσιμη σε οδηγούς και στόλους. Η εταιρεία πρωτοπορεί σε premium λάστιχα και τεχνολογίες ελαστικών για EV, καθώς και αποκλειστικές λύσεις για στόλους και κινητικότητα, και συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών και αναπτύσσει ένα έτοιμο  δίκτυο λιανικής και σέρβις για EV.

Από την πλευρά της, η Maserati είναι η πρώτη ιταλική μάρκα πολυτελών οχημάτων που λανσάρει 100 % ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με δέσμευση να παράγει ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της έως το 2025 και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2028.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube