Νέα ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore

Νέα ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore

H Maserati αποκάλυψε τη νέα Grecale Folgore, την ηλεκτρική έκδοση του SUV της με 557 ίππους και 500 km αυτονομίας.

Ο Ιταλός κατασκευαστής παρουσίασε τη νέα Maserati Grecale Folgore που έρχεται να προστεθεί στην ηλεκτρική του γκάμα μετά από τη GranTurismo Folgore.

Εξωτερικά, το ηλεκτρικό SUV της Maserati ξεχωρίζει σε σχέση με το συμβατικό αδελφάκι της από τον ανασχεδιασμένο διαχύτη στο πίσω μέρος, τις ζάντες αεροδυναμικής σχεδίασης και διάφορες λεπτομέρειες γύρω από το αμάξωμα σε χάλκινη απόχρωση. 

Maserati Grecale Folgore

Το εσωτερικό διατηρεί τη σχεδίαση της συμβατικής Grecale, διακοσμείται ωστόσο και αυτό από πινελιές σε χρώμα χαλκού με την ταπετσαρία να είναι φτιαγμένη από Econyl. Ένα υλικό που περιγράφεται από την ιταλική φίρμα ως «αναγεννημένο νάιλον» καθώς είναι κατασκευασμένο από απόβλητα, όπως δίχτυα αλιείας και κατεστραμμένα υφάσματα.

Ας περάσουμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης. Η Maserati Grecale Folgore κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν συνδυαστικά 557 PS και 820 Nm ροπής και είναι ικανά να την επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε 4,1". Όσο για την τελική της ταχύτητα, είναι περιορισμένη στα 220 km/h.

Maserati Grecale Folgore

H μπαταρία της έχει χωρητικότητα 105 kWh που της προσφέρει αυτονομία που αγγίζει 500 km. Επιπλέον, με τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 150 kW μπορεί να φορτιστεί από το 20% στο 80% σε 29'.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στα οδηγικά προφίλ GT, Sport, Off Road και Μax Range.

Maserati Grecale Folgore

Το τελευταίο, προσαρμόζει τη λειτουργία του κλιματισμού, την απόκριση του γκαζιού, περιορίζει την τελική ταχύτητα στα 130 km/h και συστήνεται όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι κάτω από το 16%.

Η νέα Maserati Grecale Folgore θα λανσαριστεί στις αγορές τις Ευρώπης μέσα στο δεύτερο μισό του έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube