Έρχεται το 2024 η Maserati MC20 Folgore

Έρχεται το 2024 η Maserati MC20 Folgore

Η Maserati MC20 Folgore, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σούπερκαρ της ιταλικής μάρκας, θα κάνει ντεμπούτο το 2024. Θα διατηρεί τον εξωτικό χαρακτήρα της και θα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.

Maserati MC20 Folgore

Σε συνέντευξη του στο Autocar, το αφεντικό της Maserati, Davide Grasso, έδωσε τις πρώτες πληροφορίες γύρω από τη νέα Maserati MC20 Folgore που θα κάνει ντεμπούτο το 2024 και θα αποτελέσει ένα από τα έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που σκοπεύει να λανσάρει η μάρκα μέχρι το 2026.

Κύριος στόχος της MC20 Folgore είναι να διατηρήσει τον εξωτικό χαρακτήρα της συμβατικής MC20 που κινείται από το γνωστό Nettuno V6 απόδοσης 620 PS, προσφέροντας ωστόσο σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις.

Maserati MC20 Folgore

«Η MC20 Folgore θα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σούπερκαρ στην αγορά» ανέφερε ο Grasso, προσθέτοντας ότι η ηλεκτρική και η συμβατική έκδοση του μοντέλου θα διαφοροποιούνται σε οδική συμπεριφορά και εμφάνιση ακολουθώντας το παράδειγμα της νέας GranTurismo.

Παράλληλα, η MC20 σχεδιάστηκε εξαρχής έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί ηλεκτρικά και συμβατικά σύνολα, ενώ κύριος στόχος της ομάδας εξέλιξης είναι σύμφωνα με τον Grasso να ελαχιστοποιηθεί το αντίκτυπο του αυξημένου βάρους εξαιτίας των μπαταριών που θα είναι τοποθετημένες στο κέντρο. 

Όπως και η GranTurismo Folgore, έτσι και το ηλεκτρικό σούπερκαρ αναμένεται να χρησιμοποιεί τρία ηλεκτρικά μοτέρ, δύο στον πίσω και ένα στον εμπρός άξονα.

Maserati MC20 Folgore

Τέλος, ο Grasso δήλωσε ενθουσιασμένος που η Maserati είναι πρωτοπόρος στην αγορά των ηλεκτρικών σούπερκαρ και τόνισε «δεν χρειάζεται απλά να είσαι ο πρώτος, ο κύριος στόχος είναι να είσαι ο καλύτερος».

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube