Tesla: Όποιος καταφέρει να χακάρει το Model 3, του το χαρίζουμε!

Tesla: Όποιος καταφέρει να χακάρει το Model 3, του το χαρίζουμε!

Μια πρωτότυπη προωθητική ενέργεια στο… παγκόσμιο συνέδριο των χάκερς.

Ανάμεσα σε όλα τα περίεργα που συμβαίνουν ανά τον κόσμο, υπάρχει και ένα συνέδριο για τους απανταχού χάκερς, το Pwn2Own, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από το 2007.
Σε αυτό, οι… σύνεδροι καλούνται να «χακάρουν» τα λογισμικά διαφόρων συσκευών και ως έπαθλο παίρνουν – ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας – από την ίδια τη συσκευή, έως και μεγάλα χρηματικά ποσά.
Φέτος στο συνέδριο γίνεται στο Βανκούβερ του Καναδά και η μεγάλη πρόκληση για τους απανταχού χάκερς έρχεται από την Tesla, η οποία τους καλεί να παραβιάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Model 3.
Όποιος το καταφέρει θα πάρει ως έπαθλο το ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 250.000 δολαρίων. Στόχος να παραβιαστεί η κεντρική ηλεκτρονική πύλη του Model 3 και το σύστημα autopilot.

«Αναπτύσσουμε τα αυτοκίνητά μας με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας από κάθε άποψη και η συνεργασία μας με τη συγκεκριμένη ερευνητική κοινότητα είναι πολύτιμη για εμάς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Tesla, υπεύθυνος για το λογισμικό των οχημάτων. «Προσβλέπουμε να μάθουμε και να επιβραβεύσουμε τη σπουδαία δουλειά στο Pwn2Own, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα προϊόντα μας και την προσέγγισή μας στο σχεδιασμό ασφαλών συστημάτων».

Απομένει να δούμε αν κάποιος θα καταφέρει να «σπάσει» τα ηλεκτρονικά συστήματα του Tesla Model 3 και βέβαια ποιος θα είναι αυτός.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube