Πλατφόρμα για μετατροπή κλασικών μοντέλων σε ηλεκτρικά [video]

Πλατφόρμα για μετατροπή κλασικών μοντέλων σε ηλεκτρικά [video]

Η ηλεκτρική σπονδυλωτή πλατφόρμα της Zero Labs θα κυκλοφορήσει το 2021.

Η αμερικανική εταιρεία Zero Labs με έδρα την Καλιφόρνια, παρουσίασε μια νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα που επιτρέπει τη μετατροπή μιας μεγάλης γκάμας κλασικών μοντέλων σε αμιγώς ηλεκτρικά και θα μπει στην παραγωγή από το 2021! Το νέο προιόν που ενσωματώνει όλα τα μηχανικά μέρη (ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες, ανάρτηση κτλ) θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων να συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν ακόμα και μετά από τους αυστηρούς περιορισμούς ρύπων που θα ισχύσουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες - ειδικά στα κέντρα των μεγάλων πόλεων.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την πλήρη λίστα μοντέλων που θα είναι συμβατά με τη νέα της πλατφόρμα, όμως κάνει λόγο για τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα: τετρακίνητα μοντέλα που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1947 και 1975, muscle cars με έτος παραγωγής πριν από το 1975, δίπορτα κουπέ που παρήχθησαν μεταξύ 1948 και 1975 καθώς και pick-up από το 1947 μέχρι το 1975. Στην επίσημη ιστοσελίδα της βλέπουμε μεταξύ άλλων εικόνες από Porsche 911, Ford Mustang Fastback, Land Rover Defender 110, Toyota FJ, Ford F100 και Ford Bronco.

Zero Labs

Η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει αμαξώματα με διάφορα μεταξόνια, μήκη και πλάτη. Ενσωματώνει μπαταρία 400V με χωρητικότητα 85 kWh ή 100 kWh που χαρίζει μέγιστη αυτονομία 378 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, και έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες (τετρακίνηση) με απόδοση που μπορεί να φτάσει τους 600 PS. Επιπλέον υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) ενώ εξοπλίζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Σύμφωνα με την Zero Labs η ηλεκτρική πλατφόρμα προσφέρει εξαιρετικό κράτημα καθώς έχει κατανομή βάρους 50:50 στους δύο άξονες, χαμηλό κέντρο βάρους, και ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό. Προαιρετικά θα διατίθενται coilover της Fox, αερανάρτηση με δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος και φρένα της Brembo.

Η πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό από το φθινόπωρο του 2021 χωρίς να γνωρίζουμε την τιμή της που θα περιλαμβάνει και την πλήρη μετατροπή του κλασικού οχήματος της αρεσκείας σας (εφόσον είναι συμβατό) από τους μηχανικούς της Zero Labs.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube