Lucid Air: Αυτονομία 500 km με 20’ φόρτιση

Lucid Air: Αυτονομία 500 km με 20’ φόρτιση

Με ηλεκτρικό δίκτυο 900V, οι μπαταρίες της Lucid Air μπορούν να ανακτήσουν περίπου 500 km αυτονομίας σε 20’ με τον Αμερικανό κατασκευαστή. Το ψιλά γράμματα; 350 kW φορτίου που κανένα τερματικό δεν φτάνει στην Ευρώπη.

Lucid Air

Η Lucid Motors ελπίζει να ακολουθήσει το δρόμο της Tesla για να καθιερωθεί ως σημαντικός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η νέα αμερικανική φίρμα, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει την μπερλίνα «Air», ανακοινώνει εντυπωσιακά στοιχεία για την επαναφόρτιση, η οποία σταδιακά θα φέρει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο κοντά στο θερμικό αντίστοιχό του όσον αφορά την καθημερινή πρακτικότητα.

Το γεγονός, σύμφωνα με την Lucid Motors, είναι ότι οι μπαταρίες του Air, οι οποίες είναι συνδεδεμένες σε ένα εσωτερικό δίκτυο 900V (για σύγκριση, αυτές της Porsche Taycan είναι στα 800V) μπορούν να επαναφορτιστούν τόσο γρήγορα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάκτηση έως και 500 km αυτονομίας σε 20 λεπτά της ώρας.

Lucid Air

Το κλειδί γι’ αυτό; Χρειάζεται τερματικός σταθμός ισχύος τουλάχιστον 350 kW και στην Ευρώπη, εκτός από μερικούς τερματικούς σταθμούς Ionity που είναι πολύ σπάνιοι, κανένα τερματικό δεν μπορεί να παρέχει αυτήν την ισχύ. Δεδομένου μάλιστα ότι σε πραγματικές συνθήκες, τα 350 kW επιτυγχάνονται σπάνια για επαρκή περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα επιτεύγματα που υποσχέθηκαν οι κατασκευαστές, είτε πρόκειται για επαναφόρτιση είτε για αυτόνομη οδήγηση, θα ενεργοποιηθούν μόνο από (πολύ) μεταγενέστερες υποδομές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube