H Porsche λανσάρει τους ισχυρότερους φορτιστές της Ευρώπης

H Porsche λανσάρει τους ισχυρότερους φορτιστές της Ευρώπης

Η Porsche εγκατέστησε στην έδρα της μια ζώνη φόρτισης με 12 σταθμούς στα 350 kW ο καθένας. Περίπου 7 MW ισχύος σε μια εγκατάσταση 12 τερματικών είναι προφανώς τεράστιο νούμερο.

Porsche Leipzig 350 kW EV charging station

Η επένδυση πρέπει να ήταν αρκετά σημαντική για μια τόσο μικρή ζώνη φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Porsche ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της στη Λειψία, πολύ κοντά στην πίστα δοκιμών της φίρμας. Η ζώνη διαθέτει τέσσερα συμβατικά, τα λεγόμενα «αργά» τερματικά στα 22 kW, αλλά πάνω από όλα, 12 τερματικά ισχύος 350 kW έκαστο. Θυμηθείτε ότι αυτή είναι η κορυφαία ισχύς που υποτίθεται ότι μπορούμε να βρούμε στα τερματικά του δικτύου Ionity, του οποίου η Porsche είναι μέλος.

Η Porsche διευκρινίζει ότι όλη η ενέργεια που διανέμεται προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Μια τέτοια εγκατάσταση είναι εντυπωσιακή  από τα χαρτιά κόλας, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει 7 MW ισχύος! Υπενθυμίζουμε ότι με ένα τερματικό 350 kW, είναι δυνατή η ανάκτηση περίπου 100 km αυτονομίας σε πέντε λεπτά. Επομένως το γέμισμα με ενέργεια σε μια Taycan πραγματοποιείται σε περίπου 15 λεπτά.

Porsche Leipzig 350 kW EV charging station

Ο διευθυντής μάρκετινγκ εξηγεί ότι η φίρμα θέλει να «κάνει την ηλεκτρική φόρτιση μιας Porsche, εμπειρία». Και μάλιστα συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Όσο φορτίζουν την Taycan λοιπόν, οι πελάτες μπορούν να πεταχτούν να δουν την περιοχή, τις εγκαταστάσεις, το Μουσείο και τις «εμπειρίες Porsche» που βρίσκονται γύρω από την εγκατάσταση φόρτισης. Βέβαια, πριζώνοντας το αυτοκίνητο σε ένα τερματικό 350 kW, δεν είμαστε σίγουροι αν θα βρουν το χρόνο να δουν και σπουδαία πράγματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube