Και στη Σλοβακία ετοιμάζεται εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Και στη Σλοβακία ετοιμάζεται εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Συνεργασία του τοπικού ομίλου InoBat και της αμερικανικής Wildcat Discovery Technologies.

Ο Σλοβακικός όμιλος InoBat και η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας ενέργειας Wildcat Discovery Technologies θα κατασκευάσουν στη Σλοβακία γραμμή παραγωγής μπαταριών αυτοκινήτων ύψους € 100 εκατ., με στόχο την ικανοποίηση της μελλοντικής ζήτησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η γραμμή δυναμικότητας 100 MWh, θα είναι ικανή να παράγει 1.500 μπαταρίες ετησίως αρχικά, αρχής γενομένης από το πρώτο εξάμηνο του 2020, με τη διανομή να αρχίζει στα τέλη του 2021.

Μακροπρόθεσμα η γραμμή θα αναβαθμιστεί στις 10 GWh, αυξάνοντας την παραγωγή σε 150.000 μπαταρίες.

Η Wildcat έχει τη δυνατότητα «να φέρει επανάσταση σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή βιομηχανία μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο συνιδρυτής της InoBat Marian Bocek. Η Wildcat έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με Toyota και την Samsung Electronics.

Σε ό,τι αφορά στην επένδυση, οι εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς πρόθεση της ΕΕ είναι να στηρίξει την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στο έδαφός της.

Η εταιρεία κατασκευής μπαταριών της Νότιας Κορέας, η LG Chem, έχει ήδη δημιουργήσει μια παραγωγική βάση στην Πολωνία, ενώ η SK Innovation πρόκειται να κυκλοφορήσει τα πρώτα της προϊόντα στην Ουγγαρία, όπου ήδη υπάρχει η Samsung SDI.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube