J.D. Power: Hi-tech EV, εκνευρισμός στους ιδιοκτήτες

J.D. Power: Hi-tech EV, εκνευρισμός στους ιδιοκτήτες

Ένα κύμα με νέους κατασκευαστές EV, φέρνει και νέες τεχνολογίες. Αυτή η έλευση όμως σημαίνει μεγάλο κόστος και εκνευρισμό για τους χρήστες, λέει η J.D. Power.

J.D Power.

Η Tesla έπιασε όλο τον κόσμο στον ύπνο όταν λανσάρισε νέα μοντέλα με πολλές νέες τεχνολογίες αυτοματισμών και υποστήριξης του οδηγού.

Αλλά γρήγορα πρόκυψε και η φήμη -και όχι μόνο φήμη- ότι δυσκολεύεται να παραδώσει όσα υποσχέθηκε. Φαίνεται όμως ότι και ο υπόλοιπος κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας ακολουθεί αυτή τη στρατηγική είτε για καλό είτε για κακό.

Περισσότερα τα προβλήματα με τις τεχνολογίες των ηλεκτρικών έναντι των αντίστοιχων στα θερμικά, λέει η ετήσια έρευνα της  J.D P.ower στις ΗΠΑ

J.D. Power

Από τις νέες τεχνολογίες που προσφέρονται και στα ηλεκτρικά αλλά και στα θερμικά αυτοκίνητα τα οποία τέσταρε η J.D. Power στην πρόσφατη έρευνά του Tech Experience Study, τα προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα ήταν περισσότερα στα ηλεκτρικά παρά στα θερμικά.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχαν μακράν τα περισσότερα προβλήματα ανά 100 μονάδες έναντι των παραδοσιακών ανταγωνιστών τους με θερμικούς κινητήρες, όπως στην απομακρυσμένη υποβοήθηση παρκαρίσματος, εσωτερικές χειρονομίες ελέγχου και άλλα.

Αυτό φαίνεται και σε άλλη έρευνα της J.D. Power όπου βρήκε ότι 46% ήταν το ποσοστό αρχικών προβλημάτων ποιότητας στα ηλεκτρικά, πολύ πάνω σε σχέση με τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης. Ακόμα, η ικανοποίηση των ηλεκτρικών ήταν χαμηλότερη από τα θερμικά ομόλογά τους στις περισσότερες κατηγορίες.

J.D. Power, Rivian

«Η αντίληψη είναι ότι τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να προσφέρουν περισσότερες προηγμένες τεχνολογίες για να ανταγωνιστούν μεγαλύτερες εταιρίες όπως είναι η Tesla», δήλωσε ο Kathleen Rizk, διευθυντής της J.D Power. Η επιτυχία είπε, θα καθοριστεί από αυτές τις εταιρίες, οι οποίες θα μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητική εμπειρία τόσο σε αυτούς που είναι σχετικοί με την τεχνολογία όσο και σε αυτούς που έχουν λιγότερη σχέση με τέτοιες τεχνολογίες.

Οι νέες εταιρίες πιθανότατα φταίνε γι' αυτό την τάση. Μια μεγάλη βάση ενθουσιωδών καταναλωτών για τα  ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσκάλεσε νέους παίκτες όπως την Tesla, Rivian, Lucid και Polestar στον τομέα της αυτοκίνησης. Αυτές οι εταιρίες προσπαθούν να αγκαλιάσουν τις εταιρίες τεχνολογίας που σημαίνει ότι τείνουν να ξεπεράσουν τις κλασικές εταιρίες (εκτός από την Genesis) στο Innovation Index. Αυτή η νέα τεχνολογία, όπως και νέες παραγωγικές μονάδες σημαίνει ότι θα έχουν λιγότερα προβλήματα ανά 100 οχήματα απ' ό,τι η υπόλοιπη βιομηχανία.

Παρόλο που η Polestar που είναι νέα εταιρία, μολονότι δεν εξειδικεύεται μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Genesis είναι η κυρίαρχη στον πίνακα του J.D. Power. Ακολουθείται από την αδερφή της εταιρία τη Hyundai η οποία κυριαρχεί στο κομμάτι της μαζικής αγοράς. Κάτι, που αναδεικνύει ότι η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία έχει καταφέρει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην καινοτομία και στην αξιοπιστία.

J.D. Power

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube