Ποια μοντέλα της Tesla είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα;

Ποια μοντέλα της Tesla είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα;

Μάθετε τα πάντα για τη γκάμα της Tesla η οποία έφτασε στη χώρα μας.

Η Tesla ανακοίνωσε τη διάθεση των μοντέλων της στην ελληνική αγορά μαζί με τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο, ενώ παράλληλα ετοιμάζει κέντρο service στην Αθήνα και δίκτυο ταχυφορτιστών Supercharger.

Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα της αμερικανικης εταιρείας που είναι ήδη διαθέσιμα στη χώρα μας, για εκείνους που δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα με τη γκάμα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla έφτασε στην Ελλάδα - Δείτε τις τιμές των μοντέλων της


Tesla Model 3 

Tesla Model 3

Το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο της Tesla είναι το Model 3 που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016. Είναι ένα τετράθυρο σεντάν που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κατηγορία premium D-Segment από πλευράς διαστάσεων, με μήκος 4.690 mm, πλάτος 1.850 mm, ύψος 1.440 mm και μεταξόνιο 2.880 mm.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 επιβάτες, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 425 λίτρα (εμπρός και πίσω), ενώ στο λιττής σχεδίασης ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής 15" από την οποία είναι εφικτός ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του οχήματος. Το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (προαιρετικά διατίθεται το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Tesla Autopilot) χρησιμοποιεί πίσω, πλευρικές και μπροστινές κάμερες για θέαση 360 μοιρών, ένα ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων που διαβάζουν διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο.

Η έκδοση Standard Range Plus (τιμή €46.990) έχει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 238 PS και 450 Nm που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς, και μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh που του χαρίζει αυτονομία 409 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Η έκδοση Long Range (τιμή €55.990) έχει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 351 PS και 510 Nm που στέλνουν τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία 72 kWh της χαρίζει αυτονομία 560 km (WLTP).

Τέλος, υπάρχει και η έκδοση Performance (τιμή €61.990) με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 480 PS και 639 Nm που χαρίζουν κορυφαίες επιδόσεις. Το τετρακίνητο μοντέλο επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,4" και έχει τελική ταχύτητα 261 km/h. Η μεγάλη μπαταρία 72 kWh προσφέρει αυτονομία 530 km.


Tesla Model S

Tesla Model S

Τo Model S είναι ένα μοντέλο σταθμός για την Tesla καθώς με τις πωλήσεις του την έβαλε για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη. Το ηλεκτρικό πεντάθυρο μοντέλο με σιλουέτα τριών όγκων που παραπέμπει σε σεντάν, πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2009 και σε μορφή παραγωγής το 2012. Έκτοτε, δέχθηκε διαρκείς αναβαθμίσεις όσον αφορά το λογισμικό, τη σχεδίαση, την αυτονομία και τα μηχανικά του μέρη, με σημαντικότερο το facelift του 2016. Από πλευράς διαστάσεων, το μοντέλο έχει μήκος 4.970 mm, πλάτος 1.964 mm, ύψος 1.445 mm και μεταξόνιο 2.960 mm.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες (+2 θέσεις για παιδιά στο πορτ παγκάζ), οι χώροι αποσκευών εμπρός και πίσω έχουν συνολικό μέγεθος 894 λίτρων. Στο ταμπλό πρωταγωνιστεί η οθόνη 17" που μοιάζει με γιγαντιαίο τάμπλετ και δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (προαιρετικά διατίθεται το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Tesla Autopilot) χρησιμοποιεί πίσω, πλευρικές και μπροστινές κάμερες για θέαση 360 μοιρών, ένα ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων που διαβάζουν διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο.

Η έκδοση Model S Long Range (τιμή €84.990) είναι από τα ηλεκτρικά μοντέλα με τις μεγαλύτερες αυτονομίες στον κόσμο καθώς μπορεί να καλύψει 610 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση χάρη στη μεγάλη μπαταρία 100 kWh και το αποδοτικό σύστημα κίνησης (στις ΗΠΑ διατίθεται και η έκδοση Long Range Plus με ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία). Έχει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 421 PS που στέλνουν τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 3,8" και η τελική αγγίζει τα 261 km/h.

Η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση Model S Performance (τιμή €100.990) έχει ακόμα ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 610 PS. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σεντάν με εκκρηκτικές επιδόσεις που παραπέμπουν σε υπεραυτοκίνητο, καθώς ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,5" και έχει τελική ταχύτητα 261 km/h.


Tesla Model X

Tesla Model X

Το μεγάλο SUV της Tesla με το όνομα Model X βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Model S όμως έχει σημαντικά ψηλότερο πεντάθυρο αμάξωμα με πόρτες Falcon WIng που ανοίγουν προς τα πάνω και προσφέρουν άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό. Το Model X παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2012 με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2015. Όπως και το συγγενικό Model S, το Model X δέχθηκε μια σειρά από αναβαθμίσεις στη διάρκεια της ζωής του που το έκαναν ολοένα και καλύτερο σε όλους τους τομείς. Από πλευράς διαστάσεων, το μοντέλο έχει μήκος 5.052 mm, πλάτος 1.999 mm, ύψος 1.684 mm και μεταξόνιο 2.965 mm.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως 7 επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 2.487 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων (διθέσια διάταξη) συμπεριλαμβανομένης και της θήκης κάτω από το εμπρός καπό. Το ταμπλό προέρχεται αυτούσιο από το Model S με την οθόνη αφής 17" σε όρθια διάταξη. Το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (προαιρετικά διατίθεται το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Tesla Autopilot) χρησιμοποιεί πίσω, πλευρικές και μπροστινές κάμερες για θέαση 360 μοιρών, ένα ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων που διαβάζουν διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο.

Η έκδοση Model X Long Range (τιμή €90.990) εξοπλίζεται με μπαταρία 100 kWh που προσφέρει αυτονομία 505 km. Έχει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 421 PS που στέλνουν τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,6" και τελική 250 km/h.

Τέλος, υπάρχει και η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση Model X Performance (τιμή €106.990) με ακόμα ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 610 PS. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 2,8" (χρόνος ρεκόρ για την κατηγορία των SUV) και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 261 km/h. Εδώ, η μπαταρία 100 kWh προσφέρει αυτονομία 485 km.


Ποια άλλα μοντέλα της Tesla θα δούμε στο μέλλον;

Tesla

Εκτός από τη γκάμα μοντέλων που ήρθε στην Ελλάδα, η Tesla έχει παρουσιάσει το Model Y - δηλαδή την αντίστοιχη SUV έκδοση του Model 3 - το οποίο κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ ενώ αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, από το 2017 η εταιρεία έχει ανακοινώσει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi με αυτονομία πάνω από 800 km που βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών εξέλιξης, αλλά και το διθέσιο σπορστκαρ Tesla Roadster που θα έχει επιτάχυνση 0-96 km/h σε 1,9" και αυτονομία 1.000 km (!)

Τέλος, η Tesla φαίνεται πως ετοιμάζει και ένα μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο που θα επεκτείνει τη γκάμα της προς τα κάτω, πιθανότατα στην κατηγορία των ηλεκτρικών μικρομεσαίων χατσμπακ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Tesla πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube