ID. Charger: Πόσο κοστίζει ο φορτιστής της Volkswagen;

ID. Charger: Πόσο κοστίζει ο φορτιστής της Volkswagen;

Η VW ξεκίνησε την εμπορική διάθεση του wallbox ID. Charger στην Ευρώπη.

H Volkswagen ξεκίνησε την εμπορική διάθεση του ID. Charger, ενός προσιτού εργοστασιακού φορτιστή τύπου wallbox για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στο γκαράζ ενός σπιτιού. Σε πρώτη φάση, ο ID. Charger κυκλοφορεί σε 8 χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Σουηδία, Ελβετία, Ιρλανδία και Φινλανδία) όμως η διάθεσή του θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες αγορές.

Η συσκευή μπορεί να εξελίχθηκε για το ID.3 και για τα μελλοντικά μοντέλα της οικογένειας ID., όμως είναι συμβατός και με ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών που δέχονται βύσμα Type 2. Κατά την αγορά του φορτιστή, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για την τοποθέτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Volkswagen ID.3 [video]

Το κόστος του ID. Charger ξεκινά από τα €399 με τη συσκευή να είναι διαθέσιμη για αγορά είτε online, είτε μέσα από το δίκτυο της Volkswagen. Αυτό είναι το "βασικό" wallbox της Volkswagen, καθώς λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσουν και οι ID. Charger Connect (€599) και ID. Charger Pro (€849) με επιπλέον δυνατότητες όπως σύνδεση με smartphone και έλεγχο μέσω εφαρμογής, συνδεσιμότητα wifi και ενσωματωμένο μετρητή (για τον ID. Charger Pro).

Όλα τα wallbox της Volkswagen επιτρέπουν φόρτιση 11 kW, δηλαδή πέντε φορές ταχύτερη από μια συμβατική οικιακή πρίζα. Αυτό σημαίνει πως το νέο ID.3 στην έκδοση με μπαταρία 58 kWh, χρειάζεται 6 ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

VW ID Charger

Ο Thomas Ulbrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος του E-mobility δήλωσε: «Θα χτίσουμε ένα δίκτυο φόρτισης γύρω από το ID.3 μέσα στους επόμενους μήνες. Ξεκινάμε με τον ID. Charger, όμως και άλλες λύσεις φόρτισης θα ακολουθήσουν. Στο μέλλον, η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι τόσο ξεκάθαρη και εύκολη διαδικασία όπως η φόρτιση ενός smartphone.»

Σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση παρόμοιων φορτιστών παίζει και η εκάστοτε νομοθεσία, με τις χώρες της Ευρώπης να καλούνται να λάβουν μέτρα για την ομαλή και οργανωμένη διεύρυνση της χρήσης τους σε γκαράζ, πυλωτές και χώρους στάθμευσης.

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, το Volkswagen Group σκοπεύει να κυκλοφορήσει 75 νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, τo 50% των φορτίσεων των ηλεκτρικών οχημάτων θα λαμβάνει χώρα στο σπίτι. Εκτός από τους οικιακούς φορτιστές, η Volkswagen θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες την υπηρεσία We Charge που θα τους δίνει πρόσβαση σε πάνω από 100.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube