node/36851

Η Volvo και η Google ενσωμάτωσαν στο ηλεκτρικό XC 40 το σύστημα Android

Το νέο σύστημα εγγυάται την πιο εξατομικευμένη λειτουργία που έχουμε δει έως σήμερα.

To πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Volvo, το XC40, θα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο που θα έχει σύστημα ψυχαγωγίας που θα υποστηρίζεται από λογισμικό Android. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 16 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες.

Το σύστημα ενσωματώνει λειτουργίες όπως Google Αssistant, Google Play Store, Google Maps και άλλες υπηρεσίες της Google. Θα δέχεται φωνητικές εντολές, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει αυτόματες ενημερώσεις.

Ακόμη το σύστημα θα επιτρέπει σε οδηγό και επιβάτες να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος, να επιλέγουν την αγαπημένη τους μουσική αλλά και να υπαγορεύουν μηνύματα κειμένου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το ηλεκτρικό Volvo XC40

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας της Google στο σύστημα πληροφοριών/ψυχαγωγίας είναι μια ιστορική στροφή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι περισσότερες σήμερα περιορίζουν την πρόσβαση μόνο στο Android Auto, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί εφαρμογές στην οθόνη αφής του οχήματος, αφού πρώτα συνδέσει ο οδηγός ένα smartphone.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Volvo Cars, Henrik Green, δήλωσε πως με το νέο αυτό σύστημα το αυτοκίνητο θα είναι τόσο «φρέσκο» όσο και οι υπόλοιπες ψηφιακές σας συσκευές, καθώς όλες οι over-the-air ενημερώσεις για το λογισμικό και το λειτουργικό σύστημα θα εξασφαλίζουν πάντα τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει η συγκεκριμένη τεχνολογία.  

node/39097

Στις 5 Ιουνίου ανακοινώνονται τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τι είπε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός - Τι αναφέρουν πληροφορίες για το ύψος των επιδοτήσεων.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Στις 5 Ιουνίου ανακοινώνονται τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες και δωρεάν στάθμευση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, που παρουσίασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μάλιστα στο Υπουργικό ότι προτίθεται να παρουσιάσει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου «με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2020», τονίζοντας ότι «δεν μιλάμε μόνο για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και για το πλαίσιο κινήτρων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του αποτυπώματος των αερίων του θερμοκηπίου».

ipourg

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για «πράσινες» μετακινήσεις  και βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

- Οικολογικό μπόνους (επιδότηση) για απόκτηση ηλεκτρικού ΙΧ, δικύκλου, ποδηλάτου και μικρών βαν που απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και ταξί.

- Φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες  για απόκτηση /χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών φόρτισης.

- Δωρεάν στάθμευση σε ελεγχόμενες θέσεις  για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα

- Χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και φόρτισης από τους Δήμους.

- Μέτρα για διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στον Δημόσιο Τομέα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κινείται στα επίπεδα των 4.500-5.000 ευρώ.

Όπως είχε δηλώσει χτες, άλλωστε, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, για τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα οι επιδοτήσεις θα είναι πιο γενναίες, «γιατί θέλουμε να κάνουμε άνοιγμα στα δίκυκλα, ιδιαίτερα στα ποδήλατα. Θεωρούμε ότι είναι η κίνηση της νέας εποχής. Μας νοιάζει η νέα γενιά και μας νοιάζει ιδιαίτερα το ποδήλατο. Γι’ αυτό εκεί θα δώσουμε σημαντικά κίνητρα».

node/39075

Ο Macron δίνει €8 δισ. για τη στήριξη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Και επιδότηση € 7.000 για κάθε αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου - Η Γαλλία να γίνει η πρώτη δύναμη στην ηλεκτροκίνηση, είπε ο Γάλλος πρόεδρος.  

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Ο Macron δίνει €8 δισ. για τη στήριξη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron ανακοίνωσε σήμερα ένα φιλόδοξο σχέδιο στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας, ύψους άνω των €8 δισ. που έχει ως βασικό στόχο να καταστήσει τη χώρα τον μεγαλύτερο παραγωγό «καθαρών» οχημάτων στην Ευρώπη.

«Το κράτος θα συμβάλλει με βοήθεια ύψους λίγο πάνω από €8 δισ. στον τομέα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της Valeo, στη βόρεια Γαλλία. Ο στόχος είναι η Γαλλία να γίνει η κορυφαία παραγωγός καθαρών οχημάτων στην Ευρώπη και η κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ετησίως μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε ετών.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, η Γαλλία θα αυξήσει στις 7.000 ευρώ, από 6.000 που είναι σήμερα, την επιδότηση προς τα νοικοκυριά που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Macron επισήμανε ωστόσο, ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να μεταφέρουν την παραγωγή τους από τις άλλες χώρες στη Γαλλία.

Όσον αφορά το κρατικό δάνειο ύψους €5 δισ. προς την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, δεν θα υπογραφεί μέχρις ότου η διοίκηση της εταιρείας και τα συνδικάτα ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους για το μέλλον των εργοστασίων στη Γαλλία και των θέσεων εργασίας.

Η Renault, πρόσθεσε ο Macron, θα συνεργαστεί με την PSA και την Total σε μια αποκλειστικά γαλλική κοινοπραξία για την κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]