Η Volvo και η Google ενσωμάτωσαν στο ηλεκτρικό XC 40 το σύστημα Android

Η Volvo και η Google ενσωμάτωσαν στο ηλεκτρικό XC 40 το σύστημα Android

Το νέο σύστημα εγγυάται την πιο εξατομικευμένη λειτουργία που έχουμε δει έως σήμερα.

To πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Volvo, το XC40, θα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο που θα έχει σύστημα ψυχαγωγίας που θα υποστηρίζεται από λογισμικό Android. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 16 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες.

Το σύστημα ενσωματώνει λειτουργίες όπως Google Αssistant, Google Play Store, Google Maps και άλλες υπηρεσίες της Google. Θα δέχεται φωνητικές εντολές, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει αυτόματες ενημερώσεις.

Ακόμη το σύστημα θα επιτρέπει σε οδηγό και επιβάτες να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος, να επιλέγουν την αγαπημένη τους μουσική αλλά και να υπαγορεύουν μηνύματα κειμένου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το ηλεκτρικό Volvo XC40

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας της Google στο σύστημα πληροφοριών/ψυχαγωγίας είναι μια ιστορική στροφή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι περισσότερες σήμερα περιορίζουν την πρόσβαση μόνο στο Android Auto, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί εφαρμογές στην οθόνη αφής του οχήματος, αφού πρώτα συνδέσει ο οδηγός ένα smartphone.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Volvo Cars, Henrik Green, δήλωσε πως με το νέο αυτό σύστημα το αυτοκίνητο θα είναι τόσο «φρέσκο» όσο και οι υπόλοιπες ψηφιακές σας συσκευές, καθώς όλες οι over-the-air ενημερώσεις για το λογισμικό και το λειτουργικό σύστημα θα εξασφαλίζουν πάντα τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει η συγκεκριμένη τεχνολογία.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube