Έρχεται το ηλεκτρικό Volvo XC40

Έρχεται το ηλεκτρικό Volvo XC40

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα παραγωγής.

Η Volvo ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της το οποίο θα παρουσιαστεί στις 16 Οκτωβρίου και θα βασίζεται στο XC40. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρικό SUV θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Όπως δήλωσε η Malin Ekholm, υπεύθυνη της ασφάλειας στη Volvo, άσχετα με το είδος του κινητήρα, κάθε μοντέλο της Volvo πρέπει να είναι ασφαλές, και το ηλεκτρικό XC40 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευάσει.

Volvo XC40

Λόγω απουσίας θερμικού μοτέρ, το εμπρός μέρος του πλαισίου του XC40 ανασχεδιάστηκε και ενισχύθηκε έτσι ώστε να προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας στους επιβάτες. Αντίστοιχες ενισχύσεις έχουμε και στο πίσω μέρος, με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι ενσωματωμένος στη δομή του πλαισίου.

Επιπλέον, ένας ειδικός κλωβός ασφαλείας από αλουμίνιο προστατεύει την μπαταρία που βρίσκεται στο πάτωμα, δημιουργώντας ζώνες παραμόρφωσης περιμετρικά της. Η θέση της μπαταρίας μεταφέρει το κέντρο βάρους χαμηλότερα, μειώνοντας τις πιθανότητες ανατροπής σε περίπτωση ατυχήματος.

Volvo XC40

Εκτός από τις επεμβάσεις στο πλαίσιο, το ηλεκτρικό XC40 θα εξοπλίζεται και με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού .Πιο συγκεκριμένα, η Volvo θα εισάγει στο μοντέλο το νέο πακέτο Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) με πληθώρα από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες, ενώ θα υποστηρίζει μελλοντικές αναβαθμίσεις για ακόμα πιο εξελιγμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο της Volvo θα έχουμε πιο κοντά στην πρεμιέρα του τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube