Η Honda δίνει δυναμικό παρών στο Japan Mobility Show 2023

Η Honda δίνει δυναμικό παρών στο Japan Mobility Show 2023

Η Honda, επισημοποίησε τη σύνθεσή της για την Έκθεση Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας, με πολλά από τα μοντέλα της να κάνουν εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα τους.

Honda Japan Mobility Show 2023

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας θα είναι ο χώρος που πολλά μοντέλα της Honda θα εμφανιστούν επίσημα στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή.

Η γκάμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνει αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμα και αεροσκάφη. To πιο ενδιαφέρον δημιούργημά της όμως (ευτυχώς) έχει τέσσερις ρόδες. Αναφερόμαστε στο μυστηριώδες, μιας και η Honda δεν έχει δημοσιεύσει καμία απολύτως φωτογραφία, Specialty Sports Concept.

Η παρουσία της Honda στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας θα είναι έντονη και ενδιαφέρουσα

Honda Sustaina-c

Οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το οποίο σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας θα είναι αρκετά διασκεδαστικό στην οδήγηση.

Η μόνη τρόπον τινά εικόνα που έχουμε για το μοντέλο είναι ένα σκίτσο που θυμίζει αρκετά το αειθαλές Honda NSX. Στις σπάνιες τοποθετήσεις τους για το εν λόγω αυτοκίνητο, οι ιθύνοντες της Honda διεμήνυσαν ότι το μελλοντικό ηλεκτρικό τους «θα είναι επικεντρωμένο στη χαρά της οδήγησης και στον απολαυστικό χειρισμό». Το δελτίο τύπου των Ιαπώνων αναφέρει επίσης, ότι τα επίπεδα εξατομίκευσης του σπορ αυτοκινήτου τους θα είναι αρκετά μεγάλα.

Honda

Οι υπόλοιπες πρεμιέρες της Honda, είναι μεν ενδιαφέρουσες, αλλά όχι τόσο όσο το Specialty Sports Concept. Βαμμένο σε ένα έντονο κόκκινο χρώμα και με λευκή οροφή που δημιουργεί μία ζωηρή αντίθεση, το χαριτωμένο Sustaina-C Concept μοιάζει με ένα μικρό Honda e. Το σώμα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ακρυλική ρητίνη που μπορεί να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί.

Το ίδιο υλικό χρησιμοποιήθηκε για το Pocket Concept, ένα συμπαγές ηλεκτρικό δίτροχο με φουτουριστικό στυλ. Από την άλλη πλευρά, το πιο έτοιμο για παραγωγή μοιάζει να είναι το SC e: Concept. Στην ουσία είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ για αστικά περιβάλλοντα, που διαθέτει Honda Mobile Power Pack e: έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να περιμένει για φόρτιση.

Honda

Πίσω στα τετράτροχα, το CI-MEV είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αστικό διθέσιο όχημα μικροκινητικότητας, με τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης. Το συγκεκριμένο microcar σχεδιάστηκε για μέρη που δεν έχουν επαρκή συγκοινωνία ή για άτομα που δεν μπορούν να διανύσουν περπατώντας μεγάλες αποστάσεις.

Honda ci-mev

Το παρών στην Έκθεση (ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου) θα δώσει και το νέο Prologue Prototype. Τέλος, οι Ιάπωνες προσκαλούν τους επισκέπτες να δημιουργήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.

Τα σχέδια που θα προκύψουν θα εμφανίζονται σε οθόνες LED στην έκθεση μαζί με τα έργα της Honda, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να τα πάρουν σπίτι τους με τη μορφή κάρτας.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube