Η Mercedes-Benz βάζει στην πρίζα και τις AMG, Maybach και G-Class 

Η Mercedes-Benz βάζει στην πρίζα και τις AMG, Maybach και G-Class 

Όλο το σχέδιο εξηλεκτρισμού της γκάμας της εταιρείας. 

Η Mercedes-Benz αγκαλιάζει πλήρως την ηλεκτρική τεχνολογία. Στη διάρκεια ανακοίνωσης του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας για το μέλλον, τονίστηκε ότι μέχρι το 2030 θα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από έξι καινούργια EV συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα έχουν τα σήματα της AMG και της Maybach. 

Από τον Οκτώβριο του 2020 στο χαρτοφυλάκιο της Mercedes έχουμε την EQC. Η Mercedes-Benz είπε πως η EQS θα εγκαινιάσει μια πλατφόρμα με το όνομα EVA που αναπτύχθηκε ειδικά για να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα προσφέρει αυτονομία έως και 700 km κατά WLTP. Η αρχιτεκτονική της θα υποστηρίξει τουλάχιστον τρία επιπλέον ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Πρόκειται για ένα σεντάν που θα ονομάζεται EQE, ονομασία που υποδηλώνει ότι θα είναι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας της E-Class και το δεύτερο θα ακούει στο όνομα EQS που παραπέμπει στην S-Class.Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και ένα crossover.

merce

Εικόνες από πλήρως καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που κυκλοφόρησε η εταιρεία μας δίνουν μια ματιά σε τρία από αυτά τα EV. Φαίνεται ότι το EQE δανείζεται τουλάχιστον πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο EQS. Όσο για το SUV που βασίζεται στο EQS, αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από τη GLS και πουθενά δεν είναι τόσο boxy όσο η G-Class. Σ

Για το μέλλον, η Mercedes επιβεβαίωσε εκ νέου τα σχέδιά της για μια ηλεκτρική έκδοση της G-Class. Αποκάλυψε επίσης ότι τα EV-AMG και Maybach είναι σε εξέλιξη, αν και δεν έχει κοινοποιήσει την ημερομηνία αποκάλυψής τους.

ben

Αναλυτές επισημαίνουν ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς η μετάβαση της Mercedes-Benz στην ηλεκτροκίνηση θα επηρεάσει την ομάδα της Formula 1. Από τη μία πλευρά οι συνεχείς διακρίσεις της βοηθούν στην ενίσχυση της εικόνας της εταιρείας. Από την άλλη, η εμπλοκή στην F1 κοστίζει ένα σημαντικό κεφάλαιο το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί στην έρευνα και εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης που θα φέρει την εταιρεία πιο κοντά στο στόχο της που είναι η μετεξέλιξή της σε κατασκευαστή «μηδενικών εκπομπών ρύπων».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube