node/36605

Η FCA δοκιμάζει την τεχνολογία «vehicle-to-grid»

Τι είναι η τεχνολογία V2G  - Για το πειραματικό στάδιο δοκιμών θα διαθέσει ένα στόλο 700 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

Η Fiat Chrysler Automobiles θα δημιουργήσει ένα πειραματικό στόλο με έως και 700 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη για να δοκιμάσει την τεχνολογία V2G (vehicle-to-grid), η οποία επιτρέπει στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος να χρησιμοποιούν την ενέργεια που αποθηκεύεται στις μπαταρίες αυτοκινήτων για να καλύψουν τη ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής.

Η FCA υπέγραψε συμφωνία με τον εθνικό διαχειριστή δικτύου Terna της Ιταλίας για να δοκιμάσει από κοινού μια τεχνολογία που επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να αλληλεπιδρούν με το δίκτυο, μέσω της χρέωσης της υποδομής.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία πειραματικού στόλου αυτοκινήτων που συνδέονται με το δίκτυο μέσω υποδομής V2G που πρόκειται να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Mirafioni στο Τορίνο, όπως ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εταιρείες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της FCA, Pietro Gorlier, τα αυτοκίνητα θα είναι τα ηλεκτρικά «500» και μέχρι το τέλος του 2020 ο στόλος των δοκιμών θα απαριθμεί 600-700 τέτοια οχήματα.
H FIAT έχει προγραμματίσει να άλλωστε την παραγωγή του 500 e στο Mirafiori μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Οι plug-in hybrid εκδόσεις των Jeep Compass και Renegade, καθώς και μια υβριδική έκδοση βασισμένη στο Panda αναμένεται να ξεκινήσουν επίσης μέσα στο 2020.
Η FCA θα επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση περισσότερα κεφάλαια από όσα αρχικά υπολόγιζε, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης με τη Renault για την οποία είχε προσφέρει το ποσό των 35 δις. δολαρίων.

node/39163

Η Kosmocar φέρνει τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα μέσα από την Kosmoride

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales, μέσα από ένα εκτενές δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. 

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Η Kosmocar φέρνει τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα μέσα από την Kosmoride

Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Skoda και Ducati, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να μπει στο χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση της νέας της αυτής δραστηριότητας, της εισαγωγής και διάθεσης e-Bikes (ηλεκτρικών ποδηλάτων) στην ελληνική αγορά, υπό τον διακριτικό τίτλο Kosmoride.

Η Kosmoride παρείχε ηλεκτρικά ποδήλατα στη συμβολική ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Δεκάδες Δήμαρχοι από την Αττική και όλη την Ελλάδα, ποδηλάτισαν με e-Bikes της Kosmoride από την Πλατεία Κοτζιά μέχρι τον Εθνικό Κήπο, διασχίζοντας το κέντρο της Αθήνας. Στο πνεύμα της ημέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο μεγάλων ποδηλατόδρομων στην Αθήνα, στο άμεσο μέλλον.

podil

Ευχή όλων, όπως εκφράστηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, να αποκτήσουν οι πόλεις πιο ανθρώπινο πρόσωπο και να υπάρξει περισσότερος διαθέσιμος χώρος για τους πολίτες, οι οποίοι θα απολαμβάνουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο της νέας δραστηριότητας στα e-Bikes, η Kosmoride θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales, μέσα από ένα εκτενές δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Έχει ήδη συνάψει τις σχετικές συμφωνίες και θα εκπροσωπεί στα καταστήματά της, μερικές από τις κορυφαίες μάρκες e-Bikes στον κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι ανάμεσα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση θα περιλαμβάνονται και κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων. 

[Πηγή: Δελτίο Τύπου Kosmocar]

node/39161

Γερμανία: Bonus €6.000 για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Οι εξαγγελίες της γερμανικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά και ισχύουν για τα EV με αρχική τιμή μέχρι €40.000.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Γερμανία: Bonus €6.000 για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Μετά από διαπραγματεύσεις 21 ωρών μέσα σε δύο ημέρες τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο συμφώνησαν την Τετάρτη το βράδυ σε ένα πακέτο μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας ύψους € 130 δισ. για τα έτη 2020-2021. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της ύφεσης, στην οποία έχει περιέλθει η γερμανική οικονομία λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, οι Σοσιαλδημοκράτες κατάφεραν να αποτρέψουν τα σχέδια των Χριστιανοδημοκρατών για πριμοδότηση της αγοράς αυτοκινήτων όλων των τύπων. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε βασική έκπτωση της τάξης των € 2.500 για κάθε αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, η οποία που θα προσαυξανόταν κατά € 500 για τα αυτοκίνητα με χαμηλούς ρύπους. 

Αντί αυτού τώρα η κυβέρνηση επικεντρώθηκε μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μάλιστα σε αυτά που η αρχική τους τιμή είναι κάτω από τις € 40.000, αφήνοντας μάλιστα έξω (προς το παρόν) από το πρόγραμμα πριμοδότησης τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Αν τελικά ισχύσει αυτό, τότε κερδισμένοι βγαίνουν συγκεκριμένοι κατασκευαστές με αυτούς που ανήκουν στην premium κατηγορία να μην επωφελούνται των μέτρων. 

Να θυμίσουμε ότι αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου αναμένονται οι εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για τα κίνητρα που θα ισχύσουν για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σκούτερ αλλά και ποδηλάτων. Οι εξαγγελίες θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.