Η FCA δοκιμάζει την τεχνολογία «vehicle-to-grid»

Η FCA δοκιμάζει την τεχνολογία «vehicle-to-grid»

Τι είναι η τεχνολογία V2G  - Για το πειραματικό στάδιο δοκιμών θα διαθέσει ένα στόλο 700 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

Η Fiat Chrysler Automobiles θα δημιουργήσει ένα πειραματικό στόλο με έως και 700 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη για να δοκιμάσει την τεχνολογία V2G (vehicle-to-grid), η οποία επιτρέπει στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος να χρησιμοποιούν την ενέργεια που αποθηκεύεται στις μπαταρίες αυτοκινήτων για να καλύψουν τη ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής.

Η FCA υπέγραψε συμφωνία με τον εθνικό διαχειριστή δικτύου Terna της Ιταλίας για να δοκιμάσει από κοινού μια τεχνολογία που επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να αλληλεπιδρούν με το δίκτυο, μέσω της χρέωσης της υποδομής.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία πειραματικού στόλου αυτοκινήτων που συνδέονται με το δίκτυο μέσω υποδομής V2G που πρόκειται να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Mirafioni στο Τορίνο, όπως ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εταιρείες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της FCA, Pietro Gorlier, τα αυτοκίνητα θα είναι τα ηλεκτρικά «500» και μέχρι το τέλος του 2020 ο στόλος των δοκιμών θα απαριθμεί 600-700 τέτοια οχήματα.
H FIAT έχει προγραμματίσει να άλλωστε την παραγωγή του 500 e στο Mirafiori μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Οι plug-in hybrid εκδόσεις των Jeep Compass και Renegade, καθώς και μια υβριδική έκδοση βασισμένη στο Panda αναμένεται να ξεκινήσουν επίσης μέσα στο 2020.
Η FCA θα επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση περισσότερα κεφάλαια από όσα αρχικά υπολόγιζε, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης με τη Renault για την οποία είχε προσφέρει το ποσό των 35 δις. δολαρίων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube