Η Eneos δοκιμάζει e-fuel σε Toyota

Η Eneos δοκιμάζει e-fuel σε Toyota

Ο ιαπωνικός πετρελαϊκός κολοσσός Eneos δοκιμάζει το πρώτο e-fuel του. Η Toyota με το Prius και το GR86 είναι ο ιδανικός συνδυασμός για το πρότζεκτ.

Eneos e-fuel & Toyota

Με τη σταδιακή εξαφάνιση των θερμικών κινητήρων, γνωρίζουμε ότι τα e-fuel θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να έχουν λόγο στην ανατροπή ή στη μετάθεση της πλήρους απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη το 2035.

H μαζική παραγωγή για το e-fuel της Eneos θα ξεκινήσει έως το 2030

Στην Ιαπωνία, η Toyota πρωτοστατεί και συνεργάζεται με την Eneos σε δοκιμές για τα e-fuel. Γνωρίζουμε ότι ο ιαπωνικός κολοσσός δεν είναι φανατικός οπαδός του 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου και μπορεί να εδώ να βρίσκεται μια μεταβατική λύση για τα επόμενα χρόνια, περιμένοντας μια αγορά πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Eneos e-fuel & Toyota

Η Eneos έχει αναπτύξει ένα πρώτο συνθετικό καύσιμο και ήθελε να το δοκιμάσει σε αυτοκίνητα. Έτσι πρότεινε στην Toyota να χρησιμεύσει ως «πειραματόζωο» με δύο μοντέλα. Το ολοκαίνουργιο Prius plug-in hybrid ήταν ένα από αυτά, καθώς και το μικρό σπόρτσκαρ GR86.

Οι μηχανικοί γέμισαν λοιπόν το ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων με 90% κανονικό καύσιμο και 10% e-fuel. Η Eneos κατασκευάζει το τελευταίο από τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα, δίνοντάς του έτσι την ιδιότητα καυσίμου ουδέτερου σε άνθρακα.

Eneos e-fuel & Toyota

Δεν είναι γνωστό εάν τα δύο Toyota έχουν υποστεί τροποποιήσεις για να φιλοξενήσουν αυτό το νέο προϊόν. Συνθετικό καύσιμο, προσώρας σε μικρή παραγωγή, με ρυθμό μόλις ένα βαρέλι την ημέρα. Η Eneos αποκάλυψε μέσω του CEO της Takeshi Saito ότι η μαζική παραγωγή e-fuel θα ξεκινήσει έως το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube