Η Bentley αποχαιρετά τον W12 [video]

Η Bentley αποχαιρετά τον W12 [video]

Με το ενδιαφέρον όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών να είναι στραμμένο στην ηλεκτροκίνηση, η Bentley αποφάσισε να αποσύρει τον θρυλικό κινητήρα εσωτερικής καύσης W12.

Bentley says goodbye to W12

H Bentley ανακοίνωσε πως η παραγωγή του W12 θα σταματήσει τον Απρίλιο του 2024. Μέχρι τότε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Crewe της Αγγλίας θα έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 100.000 μονάδες του εμβληματικού W12.

Πάμε όμως να ρίξουμε μια ματιά στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται ο θηριώδεις 12κύλινδρος, bi-turbo κινητήρας των 6,0 lt. H γραμμή παραγωγής επανδρώνεται από από κατασκευαστές κινητήρων Bentley δεύτερης και τρίτης γενιάς. Η εταιρεία παντρεύει την άψογη βρετανική δεξιοτεχνία με τη γερμανική μηχανική ακριβείας που προέκυψε από την εξαγορά της Bentley από το Volkswagen Group.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα άδυτα του εργοστασίου των χειροποίητων κινητήρων της Mercedes AMG

Mέχρι η Bentley να ρίξει την αυλαία του W12, αναμένεται να δημιουργήσει άλλες 100.000 μονάδες του

Bentley

Κάθε κινητήρας είναι κατασκευασμένος με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα μηχανήματα βοηθούν τους έμπειρους τεχνικούς να βάλουν ακριβείς ποσότητες ροπής σε κάθε παξιμάδι και μπουλόνι. Ακόμη και τα ρουλεμάν της μπιέλας ταιριάζουν με το βάρος σε κάθε ράβδο πριν από την εγκατάστασή τους στον στροφαλοφόρο άξονα για έναν τέλεια ισορροπημένο κινητήρα.

Bentley

Το βάρος παίζει τεράστιο ρόλο σε κάθε μηχανή υψηλής απόδοσης. Εξ ου και η Bentley χρησιμοποιεί αλουμίνιο υψηλής ποιότητας για τα μπλοκ και τις κεφαλές του κινητήρα. Επιπροσθέτως, η χρήση τιτανίου σε κάθε μπιέλα ενισχύει ακόμα περισσότερο την αντοχή του συνόλου. Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο μηχανικοί και λίγα ρομποτάκια για να ολοκληρωθεί ένας κινητήρας.

Bentley

Οι τεχνικοί εξετάζουν σχολαστικά κάθε κατασκευασμένο κινητήρα με εργαλεία μέτρησης υψηλής ακρίβειας για να διασφαλίσουν ότι η εργασία τους πληροί τις ακριβείς προδιαγραφές της Bentley. Κάθε κινητήρας μεταφέρεται από ένα αυτοματοποιημένο όχημα καθοδήγησης (AGV)  σε σταθμούς εργασίας προκειμένου οι τεχνικοί να ολοκληρώσουν τις μετρήσεις τους.

Υπάρχουν συνολικά 64 σταθμοί από τους οποίους περνά ένα αυτοκίνητο για να ολοκληρωθεί. Κάθε σταθμός χρειάζεται μόλις εννέα λεπτά για να τελειώσει την εργασία του. Συνολικά, χρειάζονται 2 ώρες και 7 λεπτά για να ολοκληρωθεί ένα αυτοκίνητο.

Bentley

Στη συνέχεια, οι κινητήρες υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές. Μέχρι στιγμής, η υψηλότερη απόδοση που έχει διαμορφωθεί είναι η ισχύς των 740 ίππων και η ροπή των 1.000 Nm που επιτυγχάνει η Bentley Batur. Η ανάλυση δεδομένων παρακολουθεί την απόδοση κάθε αυτοκινήτου και εντοπίζει τομείς προς βελτίωση.

Bentley

Το ιστορικό εργοστάσιο της Bentley στο Crewe είναι το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων ουδέτερο προς τον άνθρακα, την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ. Μάλιστα, το 2019 έλαβε το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο PAS 2060.

Η βρετανική μάρκα στοχεύει να αξιοποιήσει το καθεστώς ουδέτερου άνθρακα του εργοστασίου στο Crewe επενδύοντας στο Bentley Dream Factory. Σκοπός είναι μέχρι το 2030, η μονάδα να είναι από άκρη σε άκρη  ακόμα πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον.

Μέχρι τότε εργοστάσιο της εταιρείας στο Crewe της Αγγλίας θα έχει κατασκευαστεί περισσότερες από 100.000 μονάδες του εμβληματικού W12.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube