Το ηχοσύστημα της Bentley Batur κοστίζει όσο ένα μικρό SUV!

Το ηχοσύστημα της Bentley Batur κοστίζει όσο ένα μικρό SUV!

Ένα μοναδικό αυτοκίνητο όπως η Bentley Batur δικαιούται και ένα εξίσου μοναδικό ηχοσύστημα, την εξέλιξη του οποίου ανέλαβε η βρετανική Naim.

Η Bentley Batur διαθέτει 800 μοναδικά εξαρτήματα, καθιστώντας την ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Υπενθυμίζουμε ότι θα παραχθεί σε μόλις 18 αντίτυπα και η προσοχή στη λεπτομέρεια και τη δεξιοτεχνία που έχει δοθεί αφορά κάθε χιλιοστό του αμαξώματος και της καμπίνας της.

Φυσικά, ο ήχος που θα απολαμβάνουν οι επιβάτες δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και έτσι η Batur εξοπλίζεται με ένα μοναδικό ηχοσύστημα που φέρει την υπογραφή της Naim και κοστίζει όσο ένα μικρό SUV -σχεδόν €30.000.

Bentley

Το ηχοσύστημα «Naim for Mulliner» αποτελείται συνολικά από 20 ηχεία: έξι twitter, εννέα mid-range ηχεία, δύο woofer, δύο ενεργούς μετατροπείς μπάσου και ένα subwoofer. Για την εξέλιξή του χρειάστηκαν περισσότερες από 10.000 ώρες δοκιμών, με τις Naim και Focal (που εδώ και μερικά χρόνια ανήκουν στον ίδιο όμιλο) να θέτουν 56 απαιτήσεις για τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, ώστε ο ήχος που θα φθάνει στα αυτιά των επιβατών να είναι απλά κορυφαίος.

Bentley

Αυτός είναι ο λόγος που η Bentley σχεδίασε το εσωτερικό του Batur με γνώμονα και τα ηχεία, τοποθετώντας τα προσεκτικά σε όλη την καμπίνα. Η επιπλέον ενίσχυση γύρω από τις πόρτες και την πίσω καμπίνα βοήθησε επίσης στη μείωση της παραμόρφωσης του ήχου.

Bentley

Υπενθυμίζουμε ότι η Bentley παρουσίασε τη Batur πριν από περίπου ένα χρόνο και μόλις τον Ιούλιο ολοκλήρωσε την εξέλιξή της, με δυο αυτοκίνητα προπαραγωγής να διανύουν σχεδόν 30.000 km. Η εταιρία θα παράγει μόλις 18 μοντέλα, με το κόστος απόκτησής του καθενός να ανέρχεται στα περίπου €1,9 εκατ. και κάθε μοντέλο να χρειάζεται σχεδόν τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί.

Την κίνησή της αναλαμβάνει ο εμβληματικός 6.0 lt twin-turbo W12 κινητήρας που αποδίδει 740 PS και 1.000 Nm ροπής. Και θα είναι το τελευταίο μοντέλο της μάρκας που θα τον χρησιμοποιεί. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube