H πρώτη δημόσια εμφάνιση της Bugatti Bolide [video]

H πρώτη δημόσια εμφάνιση της Bugatti Bolide [video]

H Βugatti Bolide έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στις 24 Ώρες του Le Mans ολοκληρώνοντας ένα γύρο στην πίστα πριν από την έναρξη του θρυλικού αγώνα αντοχής.

Οι 24 Ώρες του Le Mans γιόρτασαν φέτος τα 100ά τους γενέθλια και η Bugatti εκμεταλλεύτηκε την περίσταση παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό την εξωτική Bolide.

Το hypercar των 1.600 ίππων έκανε ένα γύρο στην ιστορική πίστα πριν από την έναρξη του αγώνα αντοχής.

Στο τιμόνι βρέθηκε ο Andy Wallace o οποίος έχει στεφθεί νικητής στον αγώνα το 1988 και ανήκει στο κλειστό club των οδηγών που έχουν κερδίσει τις 24 Ώρες του Le Mans, τις 24 Ώρες της Daytona και τις 12 Ώρες του Sebring.

 

«Η Bolide και μοιάζει και συμπεριφέρεται με αγωνιστικό, το γεγονός ότι παράγει κάθετη δύναμη ίση με δύο φορές το βάρος της στην τελική της ταχύτητα την κάνει απίστευτα σταθερή στις υψηλές ταχύτητες, είναι πραγματικά εντυπωσιακή» δήλωσε ο Wallace.

Θυμίζουμε ότι στην καρδιά της χτυπά ο W16 της Chiron Super Sport απόδοσης 1.600 PS με βελτιώσεις ωστόσο σε αρκετούς τομείς, όπως το σύστημα ψύξης, τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής και τη χαρτογράφηση.

Bugatti Bolide

Στα 1.450 kg της Bolide συμπεριλαμβάνεται ένα πλήρες πακέτο ασφαλείας, σύμφωνο με τους κανονισμούς της FIA, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αγωνιστικό σύστημα πλήρωσης καυσίμου, ζώνες έξι σημείων και HANS.

H Γαλλική φίρμα συμμετείχε στον πρώτο αγώνα  των 24 Ωρών του Le Mans το 1923 και σημείωσε την πρώτη της νίκη το 1937. Το 1994, 55 χρόνια μετά την τελευταία της νίκη, η Bugatti επέστρεψε στο θεσμό με την EB110 Super Sport αλλά ο αγώνας τελείωσε άδοξα λόγω τεχνικού προβλήματος.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube