Bugatti Chiron Super Sport Golden Era, η Κορυφή! [video]

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era, η Κορυφή! [video]

Η Bugatti Chiron Super Sport Golden Era υλοποιεί τις δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει το τμήμα Bugatti Sur Mesure για να γίνει πραγματικό έργο τέχνης.

Ακόμη περισσότερο κι από Rolls-Royce, σήμερα μια Bugatti Chiron Super Sport αντιπροσωπεύει το υπερπολυτελές αυτοκίνητο. 

Διότι η Bugatti θέλει να είναι ακόμα πιο σπάνια και πιο δυνατή σε επιδόσεις. Και τι πιο αποκλειστικό από μια Bugatti Chiron Super Sport;

Πόσω μάλλον μια Bugatti Chiron Super Sport «Sur Mesure» που αποτελεί το δίχως άλλο μοναδικό στοίχημα! Αυτό ακριβώς δηλώνει με το προσωνύμιο «Golden Era», όνομα που παραπέμπει στο τέλος μιας εποχής. Εκείνης της εποχής που η Bugatti φορούσε μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα αφιέρωμα στην πλούσια ιστορία της μάρκας του Molsheim.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

H επιταγή που υπέγραψε ο χορηγός-πελάτης θα είναι πολύ περισσότερα από τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ που πληρώνεις για μια «βασική» Bugatti Chiron Super Sport

Σε σύγκριση με μια Bugatti Chiron Super Sport, η Golden Era διακρίνεται από τη βαφή του αμαξώματος, η οποία απαίτησε τουλάχιστον 400 ώρες εργασίας. Πηγαίνει από το βαθύ μαύρο εμπρός σε έντονο χρυσό πίσω, με τη μετάβαση να γίνεται πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Επιπλέον, 45 εμβληματικά μοντέλα από την ιστορία της Bugatti είναι ζωγραφισμένα στο χέρι στα πλαϊνά. Στην οροφή και στο καπό, ένα «τιγκρέ» μοτίφ σε κυματιστό σχήμα, δείχνει σαν να τραβιέται από τον άνεμο που ρέει πάνω από το αμάξωμα. Η πίσω πτέρυγα δε, έχει χρυσή σήμανση για το Golden Era στο κάτω μέρος της. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legend: Ettore Bugatti 1881-1947. Και το αυτοκίνητο έγινε τέχνη…

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Στον χώρο επιβατών, 26 σκίτσα της Bugatti, περιλαμβανομένης της Type 41 Royale και της Type 57 SC Atlantic, κοσμούν την πόρτα του συνοδηγού. Με το μαρσπιέ της πόρτας να αναγράφει τις ημερομηνίες 1909-1956 για την πρώτη περίοδο της φίρμας. 

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Του οδηγού αντίστοιχα έχει 19 σκίτσα περιλαμβανομένων των EB110, Veyron, Chiron, Divo, Centodieci και La Voiture Noire, καθώς και τις ημερομηνίες 1987-2023 στο μαρσπιέ για τη δεύτερη εποχή της Bugatti. 

Αλλά το αυτοκίνητο είναι γεμάτο και με άλλες συμβολικές λεπτομέρειες αυτής της παραγγελίας.

Αυτή η ειδική παραγγελία από έναν σημαντικό πελάτη της φίρμας δόθηκε στην αντιπροσωπεία στο Greenwich του Connecticut στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πελάτης θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στην Bugatti Chiron Super Sport που, σύμφωνα με τον τυχερό χορηγό, αποτελεί «μια ιστορική στιγμή στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Επιπλέον, η σειρά Super Sport σηματοδοτεί το τέλος της παραγωγής της Chiron και άρα το τέλος μιας εποχής για τον Γάλλο κατασκευαστή. Είναι βλέπετε, η τελευταία Bugatti που κινείται αποκλειστικά με τη δύναμη ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Τα επόμενα μοντέλα που θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν στο Molsheim θα πρέπει είτε να είναι εξηλεκτρισμένα –ακόμα με το μοτέρ W16;– ή αποκλειστικά ηλεκτρικά με τεχνολογία της Rimac.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Η πρώτη περίοδος της φίρμας διήρκεσε από τη δημιουργία της το 1909 μέχρι τη χρεοκοπία του 1956. Στη συνέχεια, η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε το 1987 και είδε τη δημιουργία της EB110 πριν από την εξαγορά της Bugatti από τον Όμιλο Volkswagen.

Το 2023 σηματοδοτεί επομένως το τέλος ενός κύκλου και το 2024 θα είναι το σκηνικό της γέννησης ενός άλλου με την παρουσίαση της αντικαταστάτριας της σημερινής Chiron.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Όσο γι’ αυτή τη μοναδική Bugatti Chiron Super Sport Golden Era, η οποία απαίτησε περισσότερα από δύο χρόνια δουλειάς και διαβούλευσης μεταξύ του πελάτη και των ομάδων σχεδιαστών του προγράμματος «Bugatti Sur Mesure», η αξία της είναι σίγουρα ανεκτίμητη. 

Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιταγή που υπογράφεται από τον χορηγό πελάτη θα είναι πολύ περισσότερα από τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ που πληρώνεις για μια «βασική» Chiron Super Sport.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube