Eξαγορά βασικού προμηθευτή της Tesla από την General Motors

Eξαγορά βασικού προμηθευτή της Tesla από την General Motors

Η General Motors εξαγόρασε την εταιρεία TEI, συνεργάτη της Tesla. Η εταιρεία ειδικεύεται στις υδραυλικές πρέσες, απαραίτητες για το Model Y και το Cybertruck.

General Motors

Για να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, η Tesla χρησιμοποιεί τεράστιες υδραυλικές πρέσες. Μηχανήματα που ασκούν πίεση έως και 8.000 τόνων για την κατασκευή του πλαισίου των μοντέλων της.

Η πρέσα που χρησιμοποιεί η Tesla για να μειώσει τον αριθμό των συγκολλημένων τμημάτων στο πλαίσιο του Model Y εφαρμόζει πίεση 6.000 τόνων. Κάτι που επιτρέπει στην καλιφορνέζικη κατασκευάστρια να μειώσει τον αριθμό των εξαρτημάτων του πλαισίου στο πίσω μέρος.

Το ενδιαφέρον της General Motors για την ΤΕΙ αφορά τη μείωση του κόστους κατασκευής των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της 

General Motors

Κατασκευαστής αυτών των πιεστηρίων είναι η εταιρεία TEI (Tooling & Equipment International). Όμως η τελευταία μόλις εντάχθηκε στον όμιλο της General Motors, η οποία την εξαγόρασε.

Ο αμερικανικός κολοσσός δεν κρύβει ότι αυτή η εξαγορά γίνεται για να αναπτυχθεί η GM σε αυτήν τη εφαρμοσμένη τεχνολογία. «Η General Motors εξαγόρασε το ΤΕΙ για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των καινοτομιών της και να εξασφαλίσει πρόσβαση σε μια μοναδική τεχνολογία χύτευσης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

General Motors

Το ενδιαφέρον για την General Motors είναι να μειώσει το κόστος των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της. Για μεγάλα και ακριβά μοντέλα, όπως η μελλοντική Cadillac Celestiq ή το Hummer EV, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να αποδειχτεί ζωτικής σημασίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube