Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Apple CarPlay

Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Apple CarPlay

H Apple εργάζεται σε αναβαθμίσεις γύρω από το Apple CarPlay, προσαρμόζοντάς το ανάλογα στους διαφορετικούς κατασκευαστές.

Aston Martin Apple CarPlay

Στο πλαίσιο αυτό, η Porsche και η Aston Martin συνεργάστηκαν με την Apple, δίνοντας στη δημοσιότητα τις μακέτες από το User Interface (UI) της νέας γενιάς του Apple CarPlay.

Μέχρι τώρα, το Apple CarPlay και το έτερον δέος, το Android Auto της Google, λειτουργούσαν ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο, με σχετικά περιορισμένο ρόλο στις λειτουργίες του.

Αυτό συχνά ανάγκαζε τους χρήστες να «βγουν» προσωρινά από το μενού για να δουν ή να ρυθμίσουν κάτι άλλο στο infotainment. Αυτό ακριβώς έρχεται να διορθώσει η νέα γενιά του  Apple CarPlay, καθώς επιδιώκει να ενοποιήσει τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με αυτές των iPhone στην οθόνη του αυτοκινήτου.

To ανανεωμένο Apple CarPlay δεν θα εμφανίζεται μόνο στην οθόνη του infotainment, αλλά σε όλες τις οθόνες του αυτοκινήτου

Porsche Apple CarPlay

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αναβαθμίσεις για το Android Auto

Αυτό πρακτικά θα επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν άμεση πρόσβαση στις επαφές, τις εφαρμογές αλλά και όλες τις λειτουργίες του εκάστοτε αυτοκινήτου, όπως η ταχύτητα, το ραδιόφωνο, οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας ή ακόμα και η πίεση των ελαστικών.

Θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του CarPley η Apple αποφάσισε να σχεδιάσει για επιλεγμένους κατασκευαστές διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Οι πρώτες δοκιμαστικές εφαρμογές έγιναν σε μοντέλα της Aston Martin και της Porsche και από τις πρώτες ψηφιακές εικόνες που διέρρευσαν αποτυπώνεται αυτός ο νέος τρόπος αντίληψης της online ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει από τις μέχρι στιγμής διαρροές; Το ότι το Apple CarPlay εμφανίζεται πλέον σε όλες τις οθόνες του αυτοκινήτου και όχι μόνο την κεντρική οθόνη του infotainment.

Apple CarPlay

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Apple θέλει να μετατρέψει το παρμπρίζ των αυτοκινήτων σε μια τεράστια οθόνη

Στην περίπτωση της Aston Martin η κεκλιμένη οθόνη αφής πολυμέσων στο κέντρο του ταμπλό είναι χωρισμένη σε τρία μέρη, όπως συνήθως, μόνο που στο αριστερό, «παράθυρο» υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης και χειρισμού του συστήματος κλιματισμού.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το ταχύμετρο, το στροφόμετρο, ενδείξεις θερμοκρασίας αλλά και τις ταχύτητες του ανεμιστήρα. Από την άλλη, στην εικόνα της Porsche, φαίνεται πως υπάρχει μια διάταξη τριών καντράν που θα περιλαμβάνει την κεντρική οθόνη αφής, τον πίνακα οργάνων και την οθόνη του συνοδηγού.

Το ταχύμετρο θα βρίσκεται στα αριστερά, ενώ στην οθόνη του συνοδηγού θα εμφανίζονται στοιχεία ημερολογίου από τον χρήστη, ενώ θα περιβάλλεται από μια ταπετσαρία φτιαγμένη για να ταιριάζει με το μοτίβο των καθισμάτων της σε σχήμα houndstooth.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε αυτό το πλήρως ενσωματωμένο CarPlay νέας γενιάς θα εισαχθεί στα οχήματα της Porsche. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Aston Martin έχει προαναγγείλει πως το επερχόμενο σύστημα ψυχαγωγίας της, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024, θα είναι συμβατό με το CarPlay.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube