Αναβαθμίσεις για το Android Auto

Αναβαθμίσεις για το Android Auto

H Google συνεχίζει να βελτιώνει το Android Auto, προσθέτοντας στο λογισμικό της τις εφαρμογές Prime Video και Zoom.

Android Auto

Η Google ανακοίνωσε ότι ενημερώνει το Android Auto και το Google Built-In με νέες εφαρμογές, για ακόμα μεγαλύτερη χρηστικότητα.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε προγραμματισμένες διασκέψεις, να παρακολουθούν τηλεόραση και ταινίες, να περιηγούνται στο διαδίκτυο και πολλά άλλα από την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου τους.

Η Google αναβαθμίζει το Android Auto, με την προσθήκη των εφαρμογών Zoom και Amazon Prime

Android Auto

Το Google Built-In, η σουίτα ενσωματωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών του αμερικανικού κολοσσού, προσφέρει τώρα το Amazon Prime Video αλλά και το Vivaldi, ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Οι προσθήκες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένα μοντέλα Renault, Volvo και Polestar, για αρχή. Εν συνεχεία, οι ενημερώσεις αυτές θα προστεθούν και σε άλλες μάρκες. Φυσικά και οι δύο εφαρμογές θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία μόνο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Η τρίτη νέα εφαρμογή που έρχεται στο Google Built-In είναι το The Weather Channel. Αυτό μεταξύ άλλων παρέχει ωριαίες προβλέψεις καιρού και ειδοποιήσεις στην οθόνη του συστήματος infotainment.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Google θα ρυθμίζει τα φανάρια στην Αθήνα ανάλογα με την κίνηση

Η Google, πέρα από την αναβάθμιση του Android Auto, επεκτείνει επίσης την υποστήριξή της για το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου, το οποίο σιγά σιγά έρχεται και στην Ευρώπη. Η διευρυμένη αυτή λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Κορέα για οδηγούς επιλεγμένων μοντέλων Hyundai, Genesis και Kia που διαθέτουν επίσης συμβατές συσκευές smartphone, Pixel και Samsung. Η εταιρεία διατείνεται ότι θέλει να αυξήσει την υποστήριξη για την τεχνολογία με επιπλέον αυτοκινητοβιομηχανίες.

Android Auto

Τέλος, μία νέα δυνατότητα που έρχεται στο αναβαθμισμένο Android Auto είναι η συμμετοχή σε προγραμματισμένες συσκέψεις και κλήσεις συνδιάσκεψης από την οθόνη του αυτοκινήτου. Οι χρήστες θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήσεις μέσω των δημοφιλών εφαρμογών WebEx by Cisco και Zoom με δυνατότητα μόνο ήχου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους, καθιστώντας τη διαδικασία πολύ πιο ασφαλή για τον οδηγό, αλλά και για όλους τους άλλους στο δρόμο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube