Audi Q7/Q8, Mercedes GLE, BMW X5/X6, Volvo XC90, Lexus RX και Range Rover Sport σε δοκιμή εκτός δρόμου [video]

Audi Q7/Q8, Mercedes GLE, BMW X5/X6, Volvo XC90, Lexus RX και Range Rover Sport σε δοκιμή εκτός δρόμου [video]

Ποιο τα καταφέρνει καλύτερα στον «δύσκολο» χωματόδρομο; - Δείτε μια διαφορετική δοκιμή.

Η εύρεση ενός απόλυτου νικητή όσον αφορά στα συστήματα τετρακίνησης μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς διάφοροι παράγοντες όπως κινητήρες, ελαστικά, βάρος και ακόμη και ο οδηγός μπορούν να αποδειχθούν εξίσου σημαντικοί με την επιτυχία της αντικειμενικής αξιολόγησης.

Ωστόσο, οι συντελεστές του καναλιού SUV Battle στο YouTube έκαναν καλή δουλειά και συγκέντρωσαν όλους τους άμεσους ανταγωνιστές σε μια δοκιμασία εκτός δρόμου.

Εκτός από τα udi Q7 / Q8, Mercedes GLE, BMW X5 / X6, Volvo XC90, Lexus RX και Range Rover Sport, στη δοκιμάσία μπήκε και το Jeep Grand Cherokee, δίχως το τελευταίο να θεωρείται άμεσος αντίπαλος όλων των άλλων. 

Στην πορεία της δοκιμασίας αποδείχθηκε ότι πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να υπάρχει ένας και μόνον οδηγός σε όλα τα αυτοκίνητα, έτσι ώστε η σύγκριση των συστημάτων AWD να είναι όσο το δυνατό πιο αντικειμενική. Δυστυχώς δεν υπήρχε η δυνατότητα όλοι οι κινητήρες να αποδίδουν την ίδια ισχύ, με το Range Rover Sport να έχει τον πιο δυνατό κινητήρα και επομένως συγκριτικά την πιο καλή απόδοση. 
Ωστόσο έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι η BMW X6 κέρδισε την Χ5 μάλλον άνετα αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέξκονται δύο διαφορετικοί οδηγοί. 

Όσο και για τον απόλυτο νικητή, δεν θα τον αποκαλύψουμε για να δείτε το βίντεο που ακολουθεί. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube