Abarth: Το πρώτο «εικονικό» test drive, είναι γεγονός

Abarth: Το πρώτο «εικονικό» test drive, είναι γεγονός

Η Abarth είναι η πρώτη φίρμα παγκοσμίως που προσφέρει «εικονικές βόλτες» στους υποψήφιους πελάτες της από την άνεση και την ασφάλεια του καναπέ τους...

Από τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού έχει «πατήσει» φρένο σε πλήθος δραστηριοτήτων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι κατασκευαστές ψάχνουν και βρίσκουν τρόπους, ώστε να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και φυσικά να αυξάνουν τις πωλήσεις τους.

Η Abarth για παράδειγμα προχώρησε σε μια κίνηση που αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του χώρου. Οι Ιταλοί, κυκλοφόρησαν το πρώτο εικονικό πακέτο test drive στον κόσμο, επιτρέποντας έτσι σε πιθανούς πελάτες να βιώσουν την εμπειρία οδήγησης ενός «Σκορπιού» από την άνεση και την ασφάλεια του καναπέ τους!

abarth

Παρόλο που τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με την πραγματική εμπειρία οδήγησης, στην παρούσα φάση το έξυπνο «τρικ» της Abarth, δείχνει να έχει νόημα ως εναλλακτική δράση εν μέσω covid-19! Οι πρώτες, δοκιμαστικές «εικονικές βόλτες» ξεκίνησαν σήμερα στο Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου και σε περίπτωση που στεφθούν με επιτυχία θα ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις στην Αγγλία και όχι μόνο.

Ένας specialist της Abarth παραδίδει το κιβώτιο με τον απαραίτητο εξοπλισμό (οδηγίες χρήσης, γυαλιά VR, ακουστικά Bose και προεγκατεστημένο video) στον υποψήφιο πελάτη, ο οποίος θα βιώσει την εμπειρία οδήγησης ενός Abarth 595 Scorpioneoro σε εμβληματικούς δρόμους της Βόρειας Ουαλίας. Διαδρομές που επιλέχθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό από το club των Abarthisti! Μάλιστα όταν οι πελάτες «συνδεθούν» με το σύστημα, ένας expert της Abarth θα τους καθοδηγήσει στην εικονική εμπειρία οδήγησης.

abarth 1

Ο Arnaud Leclerc, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles στην Αγγλία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε αυτήν την καινοτόμο εμπειρία στους πελάτες μας και στους οπαδούς της Abarth. Αυτή η εικονική οδήγηση επιτρέπει σε όλους να απολαύσουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους τις αρετές ενός 595 Scorpioneoro».  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube