H Polestar βελτιώνει την τετρακίνηση των Volvo

H Polestar βελτιώνει την τετρακίνηση των Volvo

Η σπορ φίρμα της Volvo εξέλιξε το λογισμικό της κατανομής της ροπής στους πίσω τροχούς για ενισχυμένη ασφάλεια και περισσότερο δυναμισμό με πισωκίνητη συμπεριφορά.

Αν η και Polestar έχει γίνει πλέον αυτόνομο εμπορικό σήμα, θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην τεχνική βελτίωση των Volvo. Φυσικά, αυτό που αναμένεται είναι το αντικείμενό της να αποτελούν οι πικάντικες εκδόσεις που θα φέρουν τα διακριτικά «Polestar Engineered». Το νέο S60, που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο, θα εγκαινιάσει τις νέες αυτές εκδόσεις.

Αλλά αυτό δεν θα είναι το μόνο. Η Volvo ανακοινώνει ότι η Polestar έχει εξελίξει ένα λογισμικό που θα βελτιώνει τη λειτουργία της τετρακίνητης μετάδοσης των μοντέλων της. Το σύστημα θα τοποθετείται σε όλα τα μοντέλα 4x4 με βάση τις νέες πλατφόρμες CMA και SPA (βενζίνης ή ντίζελ) από τον Αύγουστο, δηλαδή το XC40, τα Series 60 και τα Series 90. -αλλά όχι τα T6 Twin Engine ή τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά T8 Twin Engine, που είναι λίγο κρίμα. Η Volvo λέει ότι αυτά τα τελευταία έχουν σύστημα AWD που διαθλετει αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξεπούλησε μέσα σε 39’ το Volvo S60 Polestar Engineered

Το λογισμικό της Polestar έρχεται να βοηθήσει στην περισσότερη κατανομή της ροπής στους πίσω τροχούς, υπό κάποιες συνθήκες, ενώ κάνει τη διαχείριση του συστήματος AWD ακριβέστερη υπό όλες τις άλλες. Εκτός από τη κατανομή περισσότερης ροπής στον πίσω άξονα, σύμφωνα με το Polestar, αυξάνεται και η συχνότητα εμφάνισης πισωκίνητης συμπεριφοράς. 

Η σπορ φίρμα της Volvo λέει ότι η αναβάθμιση όχι μόνο βελτιώνει την κατευθυντικότητα, αλλά παρέχει στον οδηγό και καλύτερο έλεγχο, καθιστώντας τις τετρακίνητες μπερλίνες ή τα SUV πολύ πιο ακριβή στις στροφές. Ισχυρίζεται δε ότι ενισχύει και την ελκτική πρόσφυση στο off-roading.

Η λειτουργία θα ενεργοποιείται όταν ο οδηγός επιλέξει τη δυναμική ρύθμιση Dynamic του επιλογέα οδηγικών ρυθμίσεων ή απενεργοποιήσει τον έλεγχο πρόσφυσης.

Η νέα διαχείριση θα είναι διαθέσιμη μέσω των Ευρωπαίων αντιπροσώπων αργότερα αυτόν το μήνα και η Polestar αναφέρει ότι θα προσφέρει και άλλες αναβαθμίσεις για τους ιδιοκτήτες Volvo που θα προσθέτουν ισχύ, θα βελτιώνουν την απόκριση του γκαζιού και την ταχύτητα αλλαγής στα αυτόματα σασμάν.

Η Volvo αναφέρει ότι όλες οι βελτιστοποιήσεις Polestar συμμορφώνονται με τους πιο πρόσφατους ευρωπαϊκούς κανονισμούς κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών καυσαερίων WLTP και ότι οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης επιλέγει τις αναβαθμίσεις δεν θα θέσει σε κίνδυνο την εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκινήτου του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube