Polestar: οριστικός χωρισμός από τη Volvo

Polestar: οριστικός χωρισμός από τη Volvo

Με ένα μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, η Polestar ανακοίνωσε επίσημα το χωρισμό από τη μητρική της εταιρεία.

Το μήνυμα έλεγε απλά “The End”, χωρίς άλλες επεξηγήσεις, κι έρχεται τρεις μήνες αφότου αποκαλύψαμε ότι η Polestar θα ανεξαρτητοποιηθεί και θα κατασκευάζει τη δική της γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Το πρώτο «ανεξάρτητο» μοντέλο της Polestar αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα, μέσα στη χρονιά.

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενη πηγή μέσα στην Geely, την ιδιοκτήτρια της Volvo, ο κινεζικός όμιλος θέλει να δημιουργήσει μια «συλλογή» από μάρκες, με σκοπό να χτυπήσει το VW Group. Επικεφαλής της αναμορφωμένης Polestar θα είναι ο υπεύθυνος για τη  σχεδίαση αντιπρόεδρος της Volvo, Thomas Ingelath, μαζί με τον υπεύθυνο για τις δημόσιες σχέσεις αντιπρόεδρο της εταιρείας, Jonathan Goodman.

Καθώς η Volvo καθιερώνεται ως ανταγωνίστρια των premium κατασκευαστών, η Geely θέλει την Polestar να αναλάβει έναν πιο σπορ ρόλο μέσα στον όμιλο. Θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Mercedes, που ανεξαρτητοποίησε την AMG, η οποία τώρα, εκτός από αναβαθμισμένα μοντέλα Mercedes-AMG, κατασκευάζει και εντελώς δικά της μοντέλα, όπως είναι η AMG GT.

Ο Ingelath είχε δηλώσει προ τριμήνου: «Είμαι αληθινά ενθουσιασμένος που δέχομαι την πρόκληση να ιδρύσω αυτή τη συναρπαστική μάρκα, εξελίσσοντας μια σπουδαία γκάμα ξεχωριστών μοντέλων και διοχετεύοντας το πάθος που έχουμε όλοι στην ομάδα της Polestar. Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Polestar μόλις τώρα αρχίζει».

Οι νέες πλατφόρμες SPA και CMA της Volvo θα χρησιμοποιηθούν για τα σπορ μοντέλα νέας γενιάς της Polestar. Ένα ηλεκτρικό μοντέλο, βασισμένο στην SPA, θα αποκαλυφθεί από φέτος. Η SPA αποτελεί τη βάση για τα SUV XC90 και XC60, καθώς και για τα συμβατικά S90/V90.

H Polestar θα συνεχίσει να εξελίσσει και να προσφέρει βελτιώσεις για τα μοντέλα της Volvo, ενώ θα γίνει και ο αγωνιστικός φορέας ολόκληρης της Geely (ενώ τώρα προετοιμάζει και τρέχει μοντέλα Volvo Polestar υπό τη φίρμα Polestar Cyan Racing).

Καθώς η Polestar θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτό θα τροφοδοτήσει φήμες για ανάμιξή της στη Formula E – πράγμα που έχει υπαινιχθεί παλιότερα ο CEO της Volvo, Håkan Samuelsson.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube