Η Maserati σκέφτεται την υβριδική τεχνολογία

Η Maserati σκέφτεται την υβριδική τεχνολογία

Οι κανόνες της αγοράς και τα όρια για τις εκπομπές ρύπων, κάνουν τους υπευθύνους της εταιρείας να σκέφτονται πολύ σοβαρά τη διάθεση των μοντέλων τους και σε υβριδικές εκδόσεις.

Με εξαίρεση την Alfieri, η Maserati είναι πιθανό να υιοθετήσει την υβριδική τεχνολογία στα μοντέλα της.

Μέχρι τώρα η εταιρεία ήταν κάθετα αντίθετη με την ηλεκτροκίνηση. Το είχε δηλώσει ξεκάθαρα το 2013 ο επικεφαλής της εταιρείας, Harald Wester: «Η παραγωγή, η διάθεση και η τροφοδοσία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, παράγει τελικά περισσότερο CO2 από ένα μοντέλο με έναν πολύ αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Εάν αναζητάμε μια αληθινά ρεαλιστική λύση επάνω στο ζήτημα του CO2, τότε θα πρέπει απλώς να ανακοινώνουμε πιο ειλικρινή νούμερα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι η λύση».

Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν και η Maserati σκέφτεται πλέον να εξελίξει plug-in hybrid εκδόσεις των Quattroporte, GranTurismo, GranCabrio και Ghibli. Επιπρόσθετα το Levante, το μεγάλο SUV της εταιρείας, είναι ήδη γνωστό ότι θα διατίθεται και με υβριδικό σύστημα κίνησης.
Σε σχέση με αυτή την απόφαση, ο άνθρωπος που «τρέχει» την εταιρεία στην Ευρώπη, Giulio Pastore, δήλωσε: «Είναι κάτι που απλώς πρέπει να κάνουμε. Τόσο απλά. Σε κάποιες χώρες υπάρχουν μεγάλες ελαφρύνσεις για τέτοιου είδους μοντέλα κι εμείς δε μπορούμε να μην ακολουθήσουμε, αφού σίγουρα θα βοηθήσει συνολικά τις πωλήσεις μας. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι θα το κάνουμε μόνο εάν δεν επιφέρει την παραμικρή θυσία σε επιδόσεις και δυναμική συμπεριφορά. Εάν υπάρχουν τέτοιες θυσίες, τότε απλώς δε θα το προχωρήσουμε».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube