Αναβάλλεται η παραγωγή της Maserati Alfieri

Αναβάλλεται η παραγωγή της Maserati Alfieri

Οι δηλώσεις της προηγούμενης χρονιάς και τα σχέδια για ανάπτυξη της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως φαίνεται δε θα πραγματοποιηθούν.

Η Maserati έχει πολλά στο πιάτο της αυτή την περίοδο, οπότε μια κίνηση όπως η εξέλιξη ενός καινούργιου μοντέλου θα ήταν αδύνατη. Η πορεία της Ghibli δεν ήταν η αναμενόμενη, οπότε αναζητώντας την οικονομική ευρωστία, η θυγατρική της FCA επέλεξε να προχωρήσει πρώτα στο SUV της γκάμας. Η πολυαναμενόμενη Levante προς το παρόν είναι προγραμματισμένη να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο της προσοχής της Maserati θα αρθεί από άλλα μοντέλα, όπως η Alfieri.

Σύμφωνα με το περιοδικό Automobile, η Maserati Alfieri μετατίθεται προς το 2018, με την έκδοση roadster να έρχεται ένα χρόνο αργότερα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το 2+2 coupe θα χρησιμοποιεί τον υπετροφοδοτούμενο 3λιτρο V6. Η ισχύς του συνόλου θα ξεκινά από τους 410 ίππους και η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF. Σχέδια για ισχυρότερους κινητήρες και τετρακίνηση, είναι ακόμα υπό εξέταση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube