Συνεργασία Toyota και Subaru για 7θέσιο e-SUV

Συνεργασία Toyota και Subaru για 7θέσιο e-SUV

Ύστερα από το bZ4X, η Toyota θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός 7θέσιου ηλεκτρικού SUV που θα μοιράζεται επίσης με τη Subaru.

Toyota bZ4X

Ενώ το Toyota bZ4X δείχνει δειλά δειλά να ξεπροβάλλει εμπορικά ύστερα από ένα περίπλοκο ξεκίνημα, η ιαπωνική μάρκα έχει ήδη σχέδια ανάπτυξης για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της. 

Και για να έρθει να τοποθετηθεί καλύτερα και με ισχυρές αξιώσεις στην αγορά των ΗΠΑ, η Toyota έχει στο πρόγραμμα να λανσάρει ένα ηλεκτρικό SUV ικανό να φιλοξενήσει επτά άτομα.

H Toyota, που προσεγγίζει προσεκτικά μέχρι στιγμής τον κόσμο των ηλεκτρικών, σχεδιάζει να ανεβάσει γρήγορα ταχύτητα

Το παραπάνω δεν αποτελεί επίσημη ανακοίνωση, αλλά το λέει το κατά τεκμήριο αξιόπιστο Autonews, βάσει δηλώσεων εσωτερικών αλλά ανώνυμων πηγών.

Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες ενδείξεις, αυτό το μοντέλο θα ονομάζεται bZ5X και θα παράγεται απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο εργοστάσιο της Toyota στην Georgetown του Kentucky. Βιομηχανική εγκατάσταση που θα είναι λειτουργική και για την κατασκευή μπαταριών από το 2025.

Toyota bZ Large SUV

Παράγωγο του πρωτοτύπου Toyota bZ Large SUV, που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, αυτό το επόμενο μεγάλο ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται το δίχως άλλο στην πλατφόρμα e-TNGA που ήδη υπάρχει και είναι διαθέσιμη εντός του ομίλου. Μην ξεχνάμε ότι σε κάτι αντίστοιχο και μάλιστα ταχύτερα προχωρά η Lexus, ο πολυτελής βραχίονας της ιαπωνικής φίρμας, με το 7θέσιο Lexus TZ

Από εκεί και πέρα, το Toyota bZ5X θα αποτελέσει επίσης κοινό πρότζεκτ με τη Subaru, όπως έγινε μεταξύ του bZ4X και του Solterra. Και θα περιλαμβάνονται οι διαφορετικές μηχανικές διαμορφώσεις.

Να θυμάστε ότι παρόλο που η φίρμα προσεγγίζει προσεκτικά τον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, ο ιαπωνικός κολοσσός σχεδιάζει να ανεβάσει γρήγορα ταχύτητα. Μια νέα, αποκλειστική για ηλεκτρικά μοντέλα, πλατφόρμα θα δει επίσης το φως της δημοσιότητας και θα αποτελέσει κοινή αρχιτεκτονική για αρκετές ακόμη μάρκες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube