Σπάνιο Peugeot 205 GTi με 205 άλογα για 32 χιλιάρικα [video]

Σπάνιο Peugeot 205 GTi με 205 άλογα για 32 χιλιάρικα [video]

Peugeot 205 GTi Dimma πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ποσό των €31.850. Σπάνιο καθώς ήταν το τρίτο από τα δέκα κομμάτια της σειράς Signature, γίνεται ακόμα πιο σπάνιο καθώς είναι το μόνο με δίλιτρο μοτέρ 205 PS.

Το Peugeot 205 GTi που βλέπετε με αμάξωμα του βελτιωτή Dimma πουλήθηκε στην τιμή των £27.250 ή €31.850. Και συνολικά, διενεργήθηκαν τουλάχιστον 35 δημοπρασίες πριν πουληθεί αυτό το μοναδικό μοντέλο.

Ιδιαίτερα περιζήτητο από τους συλλέκτες, το Peugeot 205 τρελαίνει τα κοντέρ στις δημοπρασίες. Οι εκδόσεις GTi και T16 μερικές φορές αγοράζονται σε εξωφρενικές τιμές. Αλλά μια λιγότερο γνωστή έκδοση φαίνεται πιο προσιτή.

Το Peugeot 205 GTi Dimma αποδίδει 205 άλογα, πέντε παραπάνω από ένα Peugeot 205 T16

Peugeot 205 GTI Dimma

Πρόκειται για το 205 GTi με αμάξωμα του Βέλγου βελτιωτή Dimma -δεν ξέρουμε βέβαια τι θα είπε ο Gérard Welter μόλις το είδε. Και ακριβώς, μια μοναδική έκδοση διατίθεται αυτή τη στιγμή σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εταιρεία Collecting Cars.

Αυτό το κομμάτι είναι το τρίτο από μια σειρά δέκα αυτοκινήτων που ονομαζόταν «Signature» και επιμελήθηκε το 2015 η Dimma UK. Πάνω από όλα όμως, αυτό το Peugeot 205 GTI είναι το μόνο που φορά δίλιτρο κινητήρα τούρμπο κάτω από το καπό.

Peugeot 205 GTI Dimma

Το αυτοκίνητο έχει λίγο πάνω από 100.000 km στο οδόμετρο και υποβολή προσφορών και τελικά η πλειοδοσία κατέληξε χτες, 27 Ιουλίου στις 20:36 CET.

Αρχικά εξοπλισμένo με μοτέρ 1.9 με 130 άλογα, το Peugeot 205 GTi της Dimma φοράει πλέον έναν δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο από Peugeot 406 SRi. Έτσι αποδίδει 205 άλογα, πέντε παραπάνω από ένα Peugeot 205 T16 -έχουμε κι άλλο 205 με 200 άλογα από την Tolman Engineering. Λογικά, όλοι τα μηχανολογικά μέρη του αυτοκινήτου έπρεπε να αναθεωρηθούν για να αντέξει αυτή την περίσσεια ισχύος.

Peugeot 205 GTI Dimma

Το μοντέλο λοιπόν, διαθέτει βελτιωμένο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, ιντερκούλερ, πιο αποτελεσματικά φρένα και αμορτισέρ, και ελατήρια της Eibach. Είναι επίσης εξοπλισμένο με υδραυλικό τιμόνι μεταβλητής υποβοήθησης, μια τροποποίηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη μετατροπή του και ιδιαίτερα δημοφιλής στον βελτιωτικό οίκο Dimma.

Από την πλευρά του σχεδιασμού, το γαλλικό σπόρτσκαρ είναι ξαναβαμμένο σε εργοστασιακό χρώμα Miami Blue -προηγουμένως ήταν βαμμένο σε γκρι. Διακρίνεται δε για το bodykit, τις αλουμινένιες 16άρες ζάντες Dimma και το σύστημα εξάτμισης Powerflow από ανοξείδωτο χάλυβα με σιλανσιέ διαμέτρου 10 cm.

Το εσωτερικό φορά σκούρα γκρι δερμάτινα καθίσματα με λευκές ραφές και τους λογότυπους «Dimma» κεντημένους στο πάνω μέρος της πλάτης. Το τιμόνι είναι λογικά τοποθετημένο δεξιά αφού το συγκεκριμένο μοντέλο είναι βρετανικής παραγωγής. Η κόκκινη μοκέτα στο πάτωμα και οι επενδύσεις στις πόρτες έρχονται σε τέλεια αντίθεση με το σκοτεινό περιβάλλον της καμπίνας των επιβατών.

Peugeot 205 GTI Dimma

Και καθώς το δίλιτρο Peugeot 205 GTi Dimma είναι έτοιμο να βγει ξανά στον δρόμο, ο νέος ιδιοκτήτης πληροφορήθηκε σαφώς ότι το τελευταίο σέρβις πραγματοποιήθηκε από την Peugeot Racing Developments στο Northwich τον Ιούνιο του 2022. Με αυτή την ευκαιρία έγινε η αλλαγή λαδιών και αντικαταστάθηκαν οι αναρτήσεις και τα υλικά τριβής στα φρένα. 

Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο φυλασσόταν σε γκαράζ και δεν έχει οδηγηθεί ποτέ στη βροχή. Πέρασε με επιτυχία τον τελευταίο του τεχνικό έλεγχο στις 19 Ιουλίου που διενεργήθηκε στα 102.304 km. 

Φίλε πέρασε να το ασημώσουμε!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube