Έφυγε ο πατέρας του Peugeot 205, Gérard Welter

Έφυγε ο πατέρας του Peugeot 205, Gérard Welter

Ο άνθρωπος που πέρασε όλη του τη ζωή στην Peugeot και που σχεδίασε το 205, πέθανε εχθές σε ηλικία 75 ετών.

Ο Gérard Welter πέθανε χθες σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από μια μακρά καριέρα κατά την οποία σχεδίαζε αποκλειστικά για τα Λιοντάρια. Τα δημιουργήματά του ήταν πολυάριθμα, ενώ δεν δίστασε να σχεδιάσει ακόμη και για τους αγώνες.

Ο Welter ξεκίνησε στην Peugeot σε ηλικία 18 ετών, το 1960, και εργαζόταν εκείνη τη εποχή πάνω στο σχεδιασμό τμημάτων σε μπερλίνες της εταιρείας. Εργαζόμενος κατά τη διάρκεια της καριέρας του έμμεσα εναντίον του Sergio Pininfarina, ο Gérard Welter, ο οποίος σεβόταν ιδιαίτερα τον Ιταλό στιλίστα (υπεύθυνο για το 406 Coupé, μεταξύ άλλων), είχε κάμποσα «μαγικά νούμερα» στο ενεργητικό του. Το Peugeot 205 είναι αυτό που παρουσιάζει το μέγιστο ενδιαφέρον, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις εκδόσεις GTI και T16, το 605 ή ακόμα το 405.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμή: Peugeot 205 GTI 1.6

Ο Gérard Welter ενδιαφέρθηκε επίσης για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ίδρυσε με τον Michel Meunier τη WM, η οποία αργότερα έγινε WR -Welter Racing. Το WM P88 της ομάδας του Gérard Welter εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας στην ευθεία των Hunaudières, στην πίστα του Le Mans με 407 km/h, το 1988. Που θα γίνονταν στη συνέχεια επισήμως 405 km/h, ιστορία που αντιστοιχεί σε έναν ακόμη μύθο της Peugeot, το 405...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube