Rivian R2, επιτέλους ένας σοβαρός ανταγωνιστής για το Model Y

Rivian R2, επιτέλους ένας σοβαρός ανταγωνιστής για το Model Y

Θα βοηθήσει το πιο προσιτό R2 τη Rivian να βγει από το τέλμα;

Το Rivian R2, το πρώτο προσιτό μοντέλο της αμερικανικής start-up, είναι επιτέλους εδώ και πρόκειται να αλλάξει την απήχηση της Rivian στο παγκόσμιο στερέωμα. Ανακοινώθηκε ότι στις ΗΠΑ θα ξεκινά από τα $45.000, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τα $44.360 του Tesla Model Y στην τοπική αγορά.

Το Rivian R2 είναι το δεύτερο SUV της και στην γκάμα της εταιρείας θα βρίσκεται κάτω από το μεγαλύτερο R1S, το οποίο ξεκινά από τα $74.900.

Rivian R2, άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model Y με πιο off-road προσανατολισμό

Η start-up του Ιλινόις έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική της γλώσσα στο R2, με γωνιώδες αμάξωμα και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα που δεν μοιάζουν με κανενός άλλου κατασκευαστή.

Rivian R2

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα R1S σε σμίκρυνση. Έχει μήκος 4.715 mm, περίπου όσο το Model Y, 385 mm λιγότερο από το μεγαλύτερο μοντέλο της φίρμας. Το εσωτερικό είναι επίσης σχεδόν ταυτόσημο, με μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής να κυριαρχεί. Το πίσω τζάμι γλιστρά προς τα κάτω για να χωρέσει μακριά αντικείμενα, όπως τη σανίδα του σερφ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Rivian είναι η μάρκα με τους πιο ευχαριστημένους αγοραστές

Σε συνδυασμό με τα πίσω πλαϊνά παράθυρα που ανοίγουν, προσφέρει επίσης μια ευάερη εμπειρία. Οι πελάτες ζητούσαν απεγνωσμένα ένα ντουλαπάκι στο R1S, οπότε η Rivan απάντησε συμπεριλαμβάνοντας δύο στο R2. Η πρακτικότητα μεγιστοποιείται με τα αναδιπλούμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, καθιστώντας δυνατή τη διανυκτέρευση μέσα στο R2.

Rivian R2

11 κάμερες και πέντε αισθητήρες συνδυάζονται στο Rivian R2 για να επιτρέπουν την οδήγηση χωρίς χέρια, κάτι που κανένα Tesla δεν προσφέρει αυτήν τη στιγμή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο George Soros επένδυσε $2 δισ. στη Rivian Automotive

Το αμερικανικό μοντέλο θα προσφέρεται με έναν, δύο και τρεις ηλεκτροκινητήρες, με την ταχύτερη έκδοση να χρειάζεται λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα για τα 60 mph από στάση (0-97 km/h). Κι οι τρεις εκδόσεις πάντως θα έχουν αυτονομία άνω των 300 μιλίων (483 km). 

Rivian R2

Η Rivian θα κατασκευάσει το R2 στο εργοστάσιό της στο Ιλινόις, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2026. Άραγε θα καταφέρει να ανταποκριθεί στην υποσχεθείσα τιμή των $45.000;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla μηνύει την Rivian για βιομηχανική κατασκοπεία

Θυμίζουμε ότι δεν είναι όλα ρόδινα για την EV φίρμα. Μια έκθεση πέρυσι υπολόγισε ότι η Rivian έχανε $33.000 για κάθε όχημα που πωλούσε. Οι Αμερικανοί ευελπιστούν ότι το R2 θα είναι ό,τι το Model 3 για την Tesla. Δηλαδή το μοντέλο που μπορεί να αντέξει οικονομικά η αγορά και που θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις της στα ύψη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube