Το Renault 4 επιστρέφει ως ηλεκτρικό crossover, αντίπαλος του Avenger

Το Renault 4 επιστρέφει ως ηλεκτρικό crossover, αντίπαλος του Avenger

Η χρηστική σχεδίαση του κλασικού μοντέλου έχει μπολιάσει και τον ηλεκτρικό διάδοχό του.

Το αναγεννημένο Renault 4 εθεάθη σε μορφή παραγωγής λίγες μέρες πριν από το ντεμπούτο του σουπερμίνι αδελφού του, του νέου Renault 5. 

Το Renault 4 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025 ως η έκδοση παραγωγής του σκληροτράχηλου, εμπνευσμένου από το Ράλι Ντακάρ πρωτότυπου 4Ever Trophy του 2022.

Αγαπημένο κλασικό μοντέλο, το Renault 4 επιστρέφει ως ηλεκτρικό crossover

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, την Ampr Small EV, με το -χαμηλότερο και πιο αστικού προσανατολισμού- 5άρι.

Renault 4

Άμεσος αντίπαλος του νέου Renault 4 θα είναι το Jeep Avenger και το επερχόμενο Mini Aceman. Το ηλεκτρικό crossover αντλεί εμφανή οπτική έμπνευση από το συνονόματο μοντέλο της δεκαετίας του 1960, το οποίο πούλησε περισσότερες από 8.000.000 μονάδες παγκοσμίως σε διάρκεια τριών δεκαετιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 4L 1961-1967: ένα από τα πιο ευφυή αυτοκίνητα της εποχής του

Όπως αποδεικνύεται σε αυτές τις πρώτες κατασκοπευτικές λήψεις, το νέο Renault 4 διατηρεί τις γενικές αναλογίες και την χαρακτηριστική κεκλιμένη πίσω κολόνα του κλασικού μοντέλου.

Renault 4

Δυστυχώς δεν έχουν διατηρηθεί οι πλαϊνοί καθρέπτες-κάμερες που έφερε το πρωτότυπο 4Ever Trophy. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, από το αυτοκίνητο παραγωγής απουσιάζουν και τα τα έντονα φουσκωμένα φτερά του, οι πλαστικοί προφυλακτήρες κι οι ποδιές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 4ever Trophy: H «ηλεκτρική» αναβίωση του θρυλικού 4L Trophy

Ο σχεδιαστής του concept, Sandeep Bhambra, δήλωσε στο Autocar ότι το κλασικό 4 «ήταν ένα αυτοκίνητο που μπορούσες να οδηγήσεις στην ύπαιθρο, μπορούσες να οδηγήσεις εκτός δρόμου, μπορούσες να οδηγήσεις στην πόλη».

Renault 4

«Αυτή η χρηστικότητα ήταν μέρος αυτού που προσπαθήσαμε να προσδώσουμε στο νέο Renault 4. Θέλαμε να το κάνουμε το πιο χρηστικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του, ενώ το 5 είναι περισσότερο αυτοκίνητο πόλης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διέρρευσαν σχέδια του Renault 5 παραγωγής

Μην περιμένετε πάντως 4κίνητη έκδοση. Θα προσφέρεται αποκλειστικά με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, όπως και το κλασικό μοντέλο.

Renault 4

Αναμένεται επίσης να μοιράζεται την ίδια μπαταρία των 52 kWh με το γαλλικό σουπερμίνι, που θα του χαρίζει αυτονομία περί τα 400 km και θα είναι διαθέσιμο με ηλεκτροκινητήρα 136 PS. 

Η Renault δεν έχει ανακοινώσει πότε σκοπεύει να αποκαλύψει το νέο 4, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube