Volkswagen Atlas Basecamp Concept [video]

Volkswagen Atlas Basecamp Concept [video]

Ιδανικό για εκτός δρόμου αποδράσεις με το ποδήλατο

H Volkswagen παρουσίασε το Atlas Basecamp Concept, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση της Νέας Υόρκης ως μια ειδική έκδοση του μεγάλου SUV της, σχεδιασμένης για εκτός δρόμου αποδράσεις με το ποδήλατο. Να θυμίσουμε πως το Atlas που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 είναι το 7θέσιο SUV της Volkswagen για την αμερικανική αγορά.

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του πρωτοτύπου ήταν ο Axel Earle, ο οποίος έχει πάθος για το mountain bike και ήθελε ένα όχημα να μπορεί να κινηθεί άνετα εκτός δρόμου, έτσι ώστε να φτάνει στις αγαπημένες του διαδρομές για ποδήλατο.

Atlas Basecamp Concept

Αισθητικά, το Atlas Basecamp Concept εξοπλίζεται με bodykit της Air Design, ράμπα οροφής Front Runner Slimline II και επιπλέον φώτα LED. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στην απόχρωση Platinum Gray και Black Uni με πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Για βελτιωμένες δυνατότητες εκτός δρόμου, η ανάρτηση έχει κιτ ανύψωσης 3,8 cm με αμορτισέρ coil over της H&R, ενώ οι ζάντες fifteen52 Traverse MX φορούν λάστιχα παντός εδάφους διαστάσεων 265/70 R17.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κινητήρας VR6 3,6 λίτρων που αποδίδει 276 PS και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης 4MΟΤΙΟΝ, όπως άλλωστε και στην έκδοση παραγωγής του VW Atlas. Ο ισχυρός κινητήρας επιτρέπει στο Atlas Basecamp να ρυμουλκεί άνετα το τρέιλερ HIVE EX που διαθέτει ένα queen size κρεβάτι, ανακλινόμενη τέντα, μια μικρή κουζίνα με ψυγείο, φούρνο και νεροχύτη, φορητή τουαλέτα και ντους με ζεστό νερό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube