Ετοιμάζονται τα Toyota FT-SE και FT-3e

Ετοιμάζονται τα Toyota FT-SE και FT-3e

H Toyota, με αφορμή την παρουσία της στο Japan Mobility Show παρουσίασε δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα, τα FT SE και FT 3e.

Toyota FT-SE

Με το Σαλόνι της Ιαπωνίας να είναι προ των πυλών, η Toyota αποκάλυψε δύο πρωτότυπα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με σκοπό να μας αποδείξει ότι η ηλεκτροκίνηση έχει και fun-to-drive πλευρά.

Προς αυτή τη κατεύθυνση λοιπόν, το Toyota FT-SE είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, το οποίο φέρει μάλιστα το σήμα GR. Οι Ιάπωνες το περιγράφουν «ως μία από τις επιλογές για σπορ αυτοκίνητα στην εποχή του μηδενικού άνθρακα». Μάλιστα, προικίζουν το σπορ πρωτότυπό τους με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Gazoo Racing από τη συμμετοχή σε αγωνιστικά πρωταθλήματα.

Οι φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας, μας φανερώνουν ένα μοντέλο με αρκετά μικρή απόσταση από το έδαφος, με το πίσω μέρος να ξεχωρίζει λόγω των λεπτών φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED. Επιπροσθέτως, το teaser της Toyota, μαρτυρά πως ο λογότυπος GR εμφανίζεται στην αεροτομή.

Στο Σαλόνι της Ιαπωνίας, η Toyota θα παρουσιάσει δύο πρωτότυπα. Το FT-SE, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων, επιμελημένο από την Gazoo Racing και το FT-3e, ένα (επίσης) ηλεκτρικό crossover

Toyota FT-SE

Συνεχίζοντας προς τα κάτω, ορατός γίνεται ο όμορφης σχεδίασης διαχύτης, ο οποίος έρχεται με μαύρο φινίρισμα. Μαύροι είναι επίσης οι καθρέφτες αλλά και η οροφή, με το πορτοκαλί να κυριαρχεί στο υπόλοιπο αμάξωμα.

Η προεπισκόπηση του εσωτερικού, μας φέρνει αντιμέτωπους μία έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, τιμόνι σε σχήμα ζυγού, που πλαισιώνεται από δύο οθόνες infotainment δεξιά και αριστερά.

Ο ιαπωνικός κολοσσός προσθέτει ότι το concept επιδιώκει «τη σταθερότητα στον χειρισμό και την αεροδυναμική απόδοση», ενώ θα υποστηρίζει και ενημερώσεις λογισμικού.

Το δεύτερο πρωτότυπο της Toyota, αφορά ένα ηλεκτρικό crossover, με το όνομα FT-3e. Έχουμε να κάνουμε με ένα κομψό αυτοκίνητο, σήμα κατατεθέν του οποίου αποτελεί η ενιαία, φωτιζόμενη μπάρα LED στο πίσω μέρος, που όμως ξεκινά από τα πλάγια.

Toyota FT-3e

Κατά μήκος της βάσης των θυρών έχουν τοποθετηθεί αρκετές κάθετες λυχνίες LED με σκοπό να εμφανίζουν τη φόρτιση της μπαταρίας, την θερμοκρασία του εσωτερικού αλλά και την ποιότητα του αέρα εντός αυτού.

Αναφορικά με τη σχεδίασή του, οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι οι εξωτερικές γραμμές αλλά και οι εξωτερικές επιφάνειες έχουν κατασκευαστεί «όσο πιο απλά γίνεται».

Toyota FT-3e

Τόσο το FT-SE, όσο και το FT-3e θα είναι παρόντα στο Σαλόνι της Ιαπωνίας, όπου και θα γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα δύο αυτά πρωτότυπα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube