Στη Νέα Υόρκη η αποκάλυψη του Subaru BRZ STi;

Στη Νέα Υόρκη η αποκάλυψη του Subaru BRZ STi;

Στο σταντ της ιαπωνικής εταιρείας υπάρχει ένα ύποπτα «φουσκωμένο» BRZ.

Οι φήμες για μια έκδοση STi του κουπέ BRZ κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και, μάλιστα, εντάθηκαν με το πρωτότυπο που είχε δείξει η Subaru στο Λος Άντζελες το 2011.

Οι φωτογραφίες που η ίδια είχε δημοσιεύσει πριν δύο χρόνια με λεπτομέρειες που παρέμπεμπαν ευθέως σε ένα τέτοιο μοντέλο – ακόμα και με τον λογότυπο – μας έκαναν να πιστέψουμε ότι, όντως, βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Μέχρι τώρα πάντως δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα, κι ας υπάρχει έτοιμος υπερτροφοδοτούμενος μπόξερ από το Forester. Η επίσημη εξήγηση είναι ότι, απλά, οι διαστάσεις του καθιστούν αδύνατη την τοποθέτησή του στον περιορισμένο χώρο κάτω από το καπό του BRZ – και, κατ’ επέκτασή, του δίδυμου Toyota GT86.

Λίγο πριν το Σαλόνι της Νέας Υόρκης ανοίξει επίσημα τις πύλες του, ωστόσο, κυκλοφόρησαν δύο φωτογραφίες από το «περίπτερο» της Subaru που δείχνουν ένα BRZ με αρκετές αλλαγές από το υπάρχον.

Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και φώτα LED σχήματος «L» στις άκρες του, τα φτερά είναι σαφέστατα φαρδύτερα και πίσω υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή.

Ίσως η σημαντικότερη ένδειξη παρ’ όλα αυτά να είναι το φούσκωμα στο καπό που μπορεί να απελευθερώνει λίγο παραπάνω χώρο για έναν ισχυρότερο (τούρμπο;) κινητήρα.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα ακόμα πρωτότυπο ή ένα bodykit για πιο άγρια εμφάνιση. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι κρίμα μια και το σασί των BRZ/GT86 μπορεί άνετα να διαχειριστεί αρκετά περισσότερα από τα 200 PS που έχει σήμερα.

[Πηγή: FT86 Club via Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube