Groupe Renault: To R5 επιστρέφει σε ηλεκτρικό [video]

Groupe Renault: To R5 επιστρέφει σε ηλεκτρικό [video]

Ένα πρωτότυπο που μας προετοιμάζει για το Renault 5 από το - όχι και τόσο μακρινό - μέλλον.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης του στρατηγικού πλάνου "Renaulution", η γαλλική φίρμα παρουσίασε το Renault 5 Prototype, ένα σουπερμίνι που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ως η μετενσάρκωση του R5 με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες, οι σχεδιαστές της Renault με επικεφαλής τον Gilles Vidal, εμπνεύστηκαν από το R5 ενσωματώνοντας με μοντέρνο τρόπο ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τις δύο γενιές του δημοφιλους μοντέλου που παρέμεινε στην παραγωγή μεταξύ 1972 και 1996. Η επιλογή των υλικών είναι εμπνευσμένη από τους χώρους των ηλεκτρονικών, των επίπλων και του αθλητισμού.

Renault 5 Prototype

Το προφίλ έχει σιλουέτα δύο όγκων και χαρακτηρίζεται από κοντούς προβόλους, απλές γραμμές, σπορ εσοχή στα μαρσπιέ και τονισμένους θόλους των τροχών. Τα παράθυρα είναι χωρίς πλαίσιο, οι (5) πόρτες έχουν κρυφές χειρολαβές, οι λεπτοί καθρέφτες φέρουν τα χρώματα της γαλλικής σημαίας ενώ μια κόκκινη ρίγα ξεκινά από το A-Pillar και καταλήγει στην αεροτομή κάνοντας αντίθεση με την κίτρινη απόχρωση του αμαξώματος και τη μαύρη οροφή.

Στη μάσκα έχουμε LED φώτα με κίτρινο τμήμα που ενώνονται με τη λεπτή γρίλια, φωτιζόμενο έμβλημα της Renault, τετραγωνισμένα φώτα ημέρας στον προφυλακτήρα με τρισδιάστατο σχεδιασμό που αγκαλιάζουν τις εισαγωγές αέρα, και ασύμμετρο καπό με εσοχή στην πλευρά του οδηγού που κρύβει την υποδοχή φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 5 1972-1979 [video]

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα ψηλά τοποθετημένα φώτα που ενώνονται με μια λωρίδα LED η οποία ενσωματώνει και το έμβλημα της Renault και φέρουν αεροδυναμικές εσοχές στις άκρες τους ως συνέχεια των φτερών. Η ουρά έχει έντονη κλίση όπως και στο R5, με διακριτική αεροτομή που λειτουργεί ως συνέχεια της "αιωρούμενης" οροφής και λιτές γραμμές στον προφυλακτήρα με ενσωματωμένο διαχύτη.

Renault 5

Η Renault δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού σουπερμίνι όμως ο Luca de Meo, CEO του Groupe Renault δήλωσε πως θα είναι έχει προσιτή τιμή καθώς διαχρονικός στόχος της γαλλικής φίρμας είναι να εκδημοκρατίσει την τεχνολογία.

Η έκδοση παραγωγής του Renault 5 θα βρισκόταν απέναντι σε ηλεκτρικά μοντέλα του ανταγωνισμού συμπεριλαμβανομένων των Peugeot e-208, Honda e, FIAT 500e και του επερχόμενου Volkswagen ID.2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Groupe Renault: Aυτό είναι το στρατηγικό πλάνο για το μέλλον του ομίλου

Το στρατηγικό πλάνο περιλαμβάνει την ανάπτυξη της Renault στους τομείς της τεχνολογίας, της συνδεσιμότητας/υπηρεσιών και της καθαρής ενέργειας. Στόχος είναι η παρουσίαση 14 νέων μοντέλων μέχρι το 2025, με τις μεγαλύτερες κατηγορίες να αφορούν το 45% των πωλήσεων. Επτά από τα νέα μοντέλα θα ανήκουν στις κατηγορίες C (μικρομεσαία) και D (μεσαία), επτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά ενώ όλα τα μοντέλα της γκάμας θα διατίθενται σε ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις.

[Πηγή: Groupe Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube