Πώς θα σας φαινόταν ένα σεντάν VW Passat; [video]

Πώς θα σας φαινόταν ένα σεντάν VW Passat; [video]

To VW Passat, είναι κατά τεκμήριο το πιο επιτυχημένο οικογενειακό αυτοκίνητο της VW. Η ένατη γενιά του όμως μας επιφύλασσε μια αλλαγή.

VW Passat

Το VW Passat είναι ένα αυτοκίνητο ορόσημο για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής, έφερε σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο, το οποίο στο εξής θα διατίθεται αποκλειστικά ως στέισον.

Με δεδομένο ότι το Βόλφσμπουργκ δεν προτίθεται να κατασκευάσει σεντάν αμάξωμα, ο ψηφιακός καλλιτέχνης Theottle, αποφάσισε να καταθέσει τη δική του πρόταση για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η σεντάν εκδοχή του Passat.

Πρόκειται για ένα δυναμικό αυτοκίνητο, με σπορτίβ εικόνα, το οποίο ίσως είναι επηρεασμένο από το ID.7, αλλά και το Lamando L που διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει ένα αρκετά ρεαλιστικό και όμορφο τετράθυρο, με πιο κομψή ουρά και πιο αεροδυναμικό προφίλ.

Στα 50 χρόνια της ζωής του, το VW Passat δικαίως συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο πετυχημένων μοντέλων του Βόλφσμπουργκ.

VW Passat

Αν και τα πίσω φώτα του Lamando L θα ταίριαζαν γάντι με το σεντάν VW Passat, o ψηφιακός καλλιτέχνης τα προσάρμοσε, ώστε να ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα φώτα της στείσον εκδοχής που θα δούμε να κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

VW Lamando L

To μεταξόνιο παραμένει το ίδιο, στα 2.841 mm, γεγονός που συνεπάγεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικούς χώρους. Άλλωστε το VW Passat, ανέκαθεν φημιζόταν για την μεγάλη άνεση που πρόσφερε στους επιβάτες του.

Ωστόσο, η αντιστάθμιση για την πιο κομψή εμφάνιση θα ήταν ο ελαφρώς μειωμένος χώρος των αποσκευών, ο οποίος στο στέισον φτάνει τα 690 lt. Μπρος στα κάλλη τι είναι ο… χώρος όμως;

VW Passat

Κατά τα λοιπά, το VW Passat περιλαμβάνει μια πλούσια γκάμα αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα του μοντέλου. Οι επιλογές των υποψήφιων αγοραστών περιλαμβάνουν κινητήρες βενζίνης, ντίζελ, mild-hybrid και plug-in hybrid.

Ανάμεσά τους, το PHEV ξεχωρίζει ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά. Συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα TSI 1,5 λίτρων με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα και μια μεγαλύτερη μπαταρία 19,7 kWh. Αποδίδει  272 PS, με την ηλεκτρική του αυτονομία να προσεγγίζει τα 100 km.

Οι λάτρεις των παραδοσιακών σεντάν, πιθανότατα θα νοσταλγήσουν το VW Passat, αλλά και όχι μόνο. Διαχρονικά αυτοκίνητα όπως το Ford Mondeo και το Toyota Avensis έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Αποκούμπι στην πάλαι ποτέ δημοφιλέστατη κατηγορία των σεντάν στέκεται πλέον το Skoda Superb (έρχεται ανανεωμένο), αλλά και το πανέμορφο, πλην όμως «αλμυρό» Peugeot 508.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube