Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Toyota Celica GT-Four;

Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Toyota Celica GT-Four;

Θα θέλατε να δείτε μια σχεδιαστική αναβίωση της Toyota Celica πέμπτης γενιάς;

Μετά από τις φήμες για πιθανή επιστροφή του ονόματος Celica στη γκάμα της Toyota, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Craig Kember παρουσίασε ένα σκίτσο του που αποτελεί φόρο τιμής στις Celica της δεκαετίας του '90.

Πηγή έμπνευσης ήταν η Toyota Celica πέμπτης γενιάς - για πολλούς η ομορφότερη όλων - η οποία κυκλοφόρησε μεταξύ 1989 και 1993. Οι κορφυαίες εκδόσεις GT-Four (All-Trac Turbo στις ΗΠΑ) και Turbo 4x4 Carlos Sainz φορούσαν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 3S-GTE σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ενώ ξεχώριζαν από το φαρδύτερο bodykit.

Όπως βλέπουμε από το σκίτσο, η σύγχρονη μετενσάρκωση της Celica GR-Four διατηρεί αναγνωρίσιμη σιλουέτα με αεροδυναμικό σχήμα, τιμώντας τις αγωνιστικές καταβολές του μοντέλου. Στη μάσκα πρωταγωνιστούν τα τετραγωνισμένα LED φώτα που ξεπροβάλουν από το ρύγχος, η μεγάλη εισαγωγή αέρα με επιπλέον LED στον προφυλακτήρα και ένα εντυπωσιακό φούσκωμα στο μακρύ καπό. Το μυώδες προφίλ χαρακτηρίζεται από τα υπερβοιλκά φουσκωμένα φτερά που αγκαλιάζουν τους τροχούς με αγωνιστικές ζάντες μεγάλης διαμέτρου, το αεροδυναμικό παρμπρίζ και την χαρακτηριστική γραμμή παραθύρων.

Celica

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Celica: Πενήντα χρόνια ενός εμβληματικού μοντέλου [video]

Στην οροφή βρίσκουμε επιπλέον εισαγωγή αέρα και ενσωματωμένη αεροτομή, ενώ στην ουρά υπάρχει δεύτερη αεροτομή που ακολουθεί τις γραμμές του αμαξώματος. Δυστυχώς ο δημιουργός του σκίτσου δεν ασχολήθηκε με την πίσω όψη, η οποία ήταν και η πιο ξεχωριστή στην Celica πέμπτης γενιάς χάρη στις όμορφες καμπύλες και τα ενιαία φώτα.

Το πιο πιθανό σενάριο για μια ενδεχόμενη επιστροφή της Toyota Celica είναι να ονομαστεί έτσι ο διάδοχος του GT86, ο οποίος θα βασίζεται στο νέο Subaru BRZ με ελάχιστες σχεδιαστικές επεμβάσεις. Αν και το πισωκίνητο σπορτσκαρ είναι εξαιρετική επιλογή για αναβίωση του ιστορικού ονόματος, οι φίλοι της ιαπωνικής φίρμας ονειρεύονται πως κάποια στιγμή θα δούμε μια Celica που θα αναβιώνει τη σχεδίαση της πέμπτης γενιάς - σαν αυτή που φιλοτέχνησε ο Craig Kember.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube