Toyota: Θα επιστρέψει το όνομα Celica;

Toyota: Θα επιστρέψει το όνομα Celica;

Μια ανανέωση στην κατοχύρωση του ονόματος μας προιδεάζει για πιθανή χρήση του σε κάποιο μοντέλο παραγωγής.

Η Toyota Celica, ένα από τα πιο δημοφιλή κουπέ που κυκλοφόρησε σε επτά γενιές μεταξύ 1970 και 2006, υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο προσκήνιο καθώς η ιαπωνική φίρμα ανανέωσε πρόσφατα την κατοχύρωση του ονόματος ενώ υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από την πιθανή χρήση του.

Η συζήτηση γύρω από το θέμα της Celica ξεκίνησε το 2017 - και τότε η Toyota είχε ανανεώσει τα δικαιώματα του ονόματος στις ΗΠΑ - ενώ οι φήμες φούντωσαν το 2018 όταν Masayuki Kai, μηχανικός εξέλιξης της Toyota GR Supra είχε δηλώσει ανοιχτά πως θα ήθελαν να επαναφέρουν στην αγορά τα MR2 και Celica.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Celica: Πενήντα χρόνια ενός εμβληματικού μοντέλου [video]

Έκτοτε δεν είχαμε κάποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, όμως σύμφωνα με το CarBuzz, η νέα κατοχύρωση πατέντας που κατατέθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021 στο United States Patent and Trademark Office (USPTO), ίσως δείχνει πως η Toyota εξετάζει το ενδεχόμενο να ξαναχρησιμοποιήσει το ιστορικό όνομα.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μετονομαστεί σε Toyota GR Celica ο διάδοχος του GT86, παρόλο που αρχικά οι φήμες ήθελαν το μοντέλο να λέγεται GR86. Οι διαστάσεις και ο χαρακτήρας του πισωκίνητου σπορτσκαρ που θα είναι το δίδυμο αδελφάκι του νέου Subaru BRZ, το καθιστούν ιδανικό για να βαφτιστεί ως Celica, καθώς αυτό το όνομα έχει ακόμα μεγάλη απήχηση σε πολλές αγορές του πλανήτη λόγω της ιστορίας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube