Πώς θα ήταν μια σύγχρονη μετενσάρκωση της Citroën DS;

Πώς θα ήταν μια σύγχρονη μετενσάρκωση της Citroën DS;

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Sang Won Lee οραματίζεται τον διάδοχο της DS.

Η Citroën DS (1955-1975) είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία, καθώς με την επαναστατική τεχνολογία και τον διαχρονικό σχεδιασμό της (δια χειρός Flaminio Bertoni με τον Robert Opron να αναλαμβάνει το facelift) κέρδισε επάξια μια θέση στο παλμαρέ της αυτοκίνησης. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές - όπως η FIAT με το 500, η Volkswagen με το Beetle και η  MINI με το Cooper - η Citroën επέλεξε να μην κεφαλαιοποιήσει το όνομα DS σε μια αναβίωση του κλασικού μοντέλου με ρετρό σχεδιασμό, αλλά το χρησιμοποίησε στην ανεξάρτητη μάρκα πολυτελών μοντέλων DS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Citroën DS 1955-1975 [videos]

Αυτό δεν σταμάτησε τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Sang Won Lee από το να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για μια σύγχρονη αναβίωση της DS με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

DS

Το Citroën DS E-Pallace Hommage Concept που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σχεδιαστική μελέτη, όμως αποτελεί μια εκδοχή στο πώς θα μπορούσε να ήταν μια νέα ηλεκτρική μπερλίνα εμπνευσμένη από την DS.

Ο Sang Won Lee διατήρησε τις αναλογίες και τις βασικές γραμμές της DS. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από έντονα σμιλεμένο προφίλ με όμορφες καμπύλες, χαμηλό καπό, λευκή οροφή, καλυμμένους πίσω τροχούς και τονισμένους ώμους. Παρόλα αυτά πρόσθεσε και αρκετές σύγχρονες λεπτομέρειες όπως τα LED φώτα εμπρός που ενώνονται από μια χρωμιωμένη λωρίδα, το μεγάλο σπλίτερ σε διαφορετική απόχρωση, τους αεροδυναμικούς τροχούς με σχεδιασμό τουρμπίνας και τα πίσω γραφικά LED.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε τη Citroën DS21 1969: Science-fiction

Πώς σας φαίνεται η προσέγγιση του Sang Won Lee; Θα θέλατε η νέα μπερλίνα της DS να δανείζεται περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο μοντέλο ή προτιμάτε την DS 9 η παραγωγή της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει;

[Πηγή: Sang Won Lee]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube