Opel: Ετοιμάζει ηλεκτρικό Manta! [video]

Opel: Ετοιμάζει ηλεκτρικό Manta! [video]

Το Opel Manta GSe ElektroMOD συνδυάζει κλασικό στυλ με σύχγρονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Με ένα teaser-video η Opel ανακοίνωσε το πρωτότυπο Opel Manta GSe ElektroMOD, ένα ηλεκτρικό restomod βασισμένο στο κλασικό πλέον Opel Manta (1970-1975), πενήντα ολόκληρα χρόνια μετά από την πρεμιέρα του. Παράλληλα το ηλεκτρικό δίπορτο κουπέ αποτελεί και φόρο τιμής στο αμιγώς ηλεκτρικό Opel Elektro GT (1971).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Opel Manta 1970-1975: Αντί-Capri [video]

Το νέο Manta θα αποκτήσει ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα με φώτα LED και τη μάσκα Vizor. Το συγκεκριμένο σχεδιαστικό στοιχείο που έκανε πρεμιέρα στο Mokka και έχει ήδη εφαρμοστεί στο ανανεωμένο Crossland, αναμένεται να περάσει σταδιακά σε ολόκληρη τη γκάμα της Opel.

Παράλληλα αναμένεται να έχει νέο σχέδιο τροχών μεγαλύτερης διαμέτρου και λαχανί εξωτερική απόχρωση σε συνδυασμό με καπό από ανθρακονήματα. Σημαντική αναβάθμιση θα έχουμε και στο εσωτερικό, με πλήρως ψηφιακό cockpit.

Μπορεί η γερμανική φίρμα να κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τα μηχανικά μέρη του Opel Manta GSe ElektroMOD, όμως είναι πολύ πιθανό να υιοθετήσει την μπαταρία και τους ηλεκτροκινητήρες του ομίλου PSA, διατηρώντας την κίνηση στους πίσω τροχούς με μηδενικούς ρύπους.

Η Opel έχει ανακοινώσει πως όλα τα μοντέλα της γκάμας της θα εξηλεκτριστούν μέχρι το 2024. Σήμερα προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά Corsa-e, Mokka-e και Zafira-e Life καθώς και τα επαγγελματικά Combo-e και Vivaro-e. Παράλληλα έχει στη γκάμα της plug-in hybrid μοντέλα όπως το Grandland X ενώ σύντομα αναμένεται και η αντίστοιχη έκδοση της επόμενης γενιάς Opel Astra.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube